Volg de Nationale Herdenking van slachtoffers MH17 maandag live bij Omroep Brabant

9 november 2014 om 16:25
nl
Ruim 1600 nabestaanden zijn maandagmiddag aanwezig bij de Nationale Herdenking van de slachtoffers van MH17 in de RAI in Amsterdam. Omroep Brabant zendt de herdenking van de vliegramp live uit op radio, televisie en internet.
Geschreven door

De herdenking duurt van één uur tot halfdrie ’s middags. De uitzending van Omroep Brabant begint iets eerder en start om kwart voor één.
Bij de ramp op 17 juli kwamen alle 298 inzittenden om het leven, onder wie vijftig Brabanders.
Ceremonie in AmsterdamDe ideeën en wensen van nabestaanden staan centraal tijdens de herdenking in de RAI in Amsterdam. Drie nabestaanden zullen het woord nemen en één nabestaande draagt een gedicht voor. Ook worden alle namen van de slachtoffers voorgelezen.
Voor de zaal waar de ceremonie is, staan twee lange en hoge wanden waarop namen van alle slachtoffers. Nabestaanden en genodigden kunnen een bloem achterlaten. Het idee is dat zo een erehaag ontstaat.
Koning aanwezigAan het eind van de ceremonie wordt een collage geprojecteerd met foto’s van slachtoffers die zijn ingestuurd door hun nabestaanden.
Minister-president Mark Rutte spreekt namens de regering op de herdenking. Ook Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn aanwezig. Op alle hoofdgebouwen van de overheid hangt maandag de vlag halfstok.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.