PSV wint in extremis van Heracles dankzij treffer Rekik

9 november 2014 om 19:44
PSV heeft zondag een zwaarbevochten overwinning behaald bij Heracles Almelo. De koploper van de eredivisie kreeg de nummer 17 van de ranglijst pas diep in blessuretijd op de knieën. Karim Rekik maakte uit een hoekschop het winnende doelpunt: 1-2.

Heracles kreeg zodoende niet waar het op basis van de strijdlust misschien wel recht op had. Gesteund door de overwinning van vorige week op Go Ahead Eagles (1-3) durfde de thuisploeg de bezoekers steeds al vroeg vast te zetten.
De PSV'ers konden geen bal rustig aannemen, voortdurend liep er een jagende Almeloër te storen. Het leidde er toe dat de nummer 1 van de eredivisie nauwelijks tijd en ruimte kreeg om rustig een aanval op te zetten.
Voorsprong HeraclesHet opportunistisch spelende Heracles kwam na bijna een half uur verdiend op voorsprong. Met dank aan doelman Jeroen Zoet van PSV die een harde vrije trap van Oussama Tannane terug het veld in bokste, recht voor de voeten van Bryan Linssen. De aanvaller, die vorige week als geprikkelde invaller drie keer scoorde in Deventer, nam het cadeautje dankbaar aan: 1-0.
Zoet zorgde er met die misser voor dat zijn positie als nummer 1 onder de lat weer een tikkeltje minder stevig werd. De sluitpost van PSV ging afgelopen week ook al in de fout tegen ADO Den Haag en Panathinaikos en heeft met Remko Pasveer iemand achter zich die staat te trappelen om hem af te lossen. Doelpunt in extremisPSV kwam nauwelijks tot fatsoenlijke aanvallen, maar ging toch de rust in met 1-1 door een doelpunt in de 45e minuut van Luuk de Jong. De spits was slim vrijgespeeld door Memphis Depay en knalde de bal in de korte hoek langs doelman Dennis Telgenkamp (1-1). Naarmate de krachten bij Heracles in de tweede helft wegvloeiden, kreeg PSV meer grip op de wedstrijd.
De Jong was met een schitterende volley, die op de lat belandde, dicht bij de 1-2. Heracles ontsnapte ook nog bij grote kansen voor Depay en Maher, maar moest in blessuretijd toch nog buigen toen Rekik uit een klutssituatie na een hoekschop de winnende intikte.