Toestand 15-jarige voetballer Mulo die hartstilstand kreeg stabiel: 'Maar is nog niet bij kennis'

9 november 2014 om 17:34
nl
De toestand van de 15-jarige voetballer van het Helmondse RKSV Mulo, die zaterdag een hartstilstand kreeg tijdens een wedstrijd tegen Someren, is stabiel. Dat laat de club zondagmiddag weten.
Geschreven door

"Hij is nog niet bij kennis. Wij nemen aan dat hij slapende gehouden wordt, maar hij ademt wel weer zelf", laat woordvoerder Martien van den Berg weten aan Omroep Brabant. "Hij heeft wel een longontsteking gekregen, maar dit schijnt vaker voor te komen in zo'n situatie. Dat is niet verontrustend."
SlachtofferhulpDe 15-jarige speler van RKSV Mulo speelde zaterdagmiddag met Mulo B6 in en tegen Someren toen hij de hartstilstand kreeg. De wedstrijd werd stilgelegd, waarna een traumahelikopter op het veld landde.
"Na de wedstrijd zijn we in de bestuurskamer gaan zitten, met alle jongens erbij. Dan merk je dat het ook maar mannen zijn van 15, 16 jaar. We gaan de komende week nog een paar keer bij elkaar zitten. Wie wil praten, kan dit altijd doen. Dat is in goede handen. Op advies van de politie is slachtofferhulp ingeschakeld."
'Eerste hulp was essentieel'Ook met tegenstander Someren B5 houdt Mulo nauw contact. "En ook met de club Avanti. Een vrouw van die club heeft enorm goed geholpen met het verlenen van eerste hulp. Op voorzittersniveau gaan we ook nog contact leggen en dank zeggen voor al het medeleven en de eerste hulp. Dat was van essentieel belang..."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.