Maikel van der Vleuten tweede in GP Verona: 'Het ging erg hard'

9 november 2014 om 18:24 • Aangepast 24 april 2020 om 19:39
nl
Maikel van der Vleuten is zondag tweede geworden in de Grote Prijs van Verona, de vierde kwalificatiewedstrijd voor de wereldbeker. De springruiter uit Someren bleef met zijn toppaard VDL Groep Verdi NOP ook in de barrage foutloos, maar zijn eindtijd van 35,52 seconden was niet goed genoeg. "Ik ben blij met deze tweede plaats."
Geschreven door

De Ier Bertram Allen was met Molly Malone sneller. Hij stoof na 34,89 door de finishlijn. Dat leverde hem behalve de twintig wereldbekerpunten ook 43.750 euro op.
35.000 euroVan der Vleuten, die deel uitmaakte van de Oranje-equipe die dit jaar wereldkampioen werd, moest zich tevreden stellen met 35.000 euro.
Bart Bles (Lord Sandro DDH) haalde door een springfout de beslissende omloop niet.
'Geen verwijten'Van der Vleuten kon zichzelf niet verwijten ergens tijd te hebben verloren. "Het ging erg hard. Toen ik na mij Allen zag rijden, realiseerde ik me dat de wending naar de voorlaatste hindernis iets korter had gekund, maar dat was wel uiterst risicovol. In de barrage heb ik exact gedaan wat ik had gepland. Ik ben blij dus met deze tweede plaats, ik had de punten nodig. In Oslo en Helsinki lukte het net niet, nu gelukkig wel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.