Video

Benny Ludemann krijgt Toon Hermans Award

9 november 2014 om 18:40 • Aangepast 21 november 2020 om 21:41
nl
Dirigent Benny Ludemann uit Rijen heeft zondag de Toon Hermans Award gewonnen. Hij ontving de prijs tijdens zijn 50-jarig jubileumconcert in het Chassé Theater in Breda.
Profielfoto van
Geschreven door

Benny Ludemann leidt al 50 jaar Mandolineorkest Estrellita uit Molenschot. Met dat orkest begeleidde hij onder meer Toon Hermans, Robert Long, Paul de Leeuw en Guus Meeuwis.

Wachten op privacy instellingen...

BevlogenheidDe Brabantse muzikant, dirigent en muziekleraar wordt geprezen om zijn muziek, maar ook zijn bevlogenheid en passie. Tijdens het jubileumconcert traden Paul de Leeuw, Guus Meeuwis en Dana Winner op. Ook de Oosterhoutse Nachtegalen zongen de jubilaris en de zaal toe.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens Paul de Leeuw weet Benny met zijn mandolines een gevoelige snaar te raken. Hij zong met een vol theater ‘Lang zal hij leven’ voor de jubilaris. Guus Meeuwis roemde hem om het warme bad dat het orkest voor artiesten creëert.
UitverkochtDana Winner zong 'ik hou van jou'. Dat zei genoeg. Een zaal vol vrienden, familie en muzikanten juichten Ludemann toe. In de uitverkochte grote zaal zaten vooral veel mensen uit Molenschot, Gilze en Rijen. Ook burgemeester Jan Boelhouwer was aanwezig.
Ook André Van Duin, Mini en Maxi en de gemeente Sittard ontvingen de Toon Hermans Award. De prijs werd uitgereikt door de zonen van Toon Hermans die hem 'een vriend voor het leven' noemden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.