Karim Rekik: 'Met Lucky PSV doe je ons iets tekort'

9 november 2014 om 21:02
nl
De overwinning op Heracles Almelo was weliswaar zwaarbevochten, maar werd bij PSV uitbundig gevierd. Diep in blessuretijd maakte Karim Rekik de winnende treffer voor de koploper van de eredivisie (1-2). "We hebben die goal zelf afgedwongen'', zei trainer Phillip Cocu. "Hij viel laat, maar wel toen we aan het drukken waren. Dat geeft een extra mooi tintje aan deze overwinning.''
Geschreven door

Net als vorige week tegen ADO Den Haag, toen PSV ruim een uur met tien man speelde, boekte het in Almelo ook een mentale zege. "Zo beleeft de groep dat ook. Ze beseffen allemaal dat dit een heel belangrijke overwinning is. Ook in de slotfase zijn we heel gedisciplineerd en in formatie blijven voetballen, zonder de defensieve taken te vergeten. Ik had steeds het idee dat we nog zouden scoren. We hebben deze drie punten zelf afgedwongen'', aldus Cocu.
Zoet blijft nuchter: 'Meteen vergeten'Doelman Jeroen Zoet van PSV blijft ook na zijn derde fout in een week tijd nuchter. "Ik moet gewoon doorgaan en zorgen dat dit niet meer gebeurt. Het is zaak om de volgende wedstrijd weer 'schoon' in te gaan", zei de 23-jarige Veendammer, die op bezoek bij Heracles Almelo mistastte bij de 1-0 van de thuisclub.
Zoet koos er bij een vrije trap op ruim 25 meter van zijn doel voor om geen muur neer te zetten. "Daardoor had ik goed zicht op de bal." De PSV-keeper verwerkte het harde schot van Oussama Tannane echter slecht, door de bal precies voor de voeten van Bryan Linssen te duwen. "Ik had die bal gewoon moeten hebben. En als ik hem niet klemvast kan pakken, moet ik zo'n bal beter verwerken. Maar je moet zo'n moment wel meteen vergeten, anders blijft het je achtervolgen."
Rekik geniet van 'gelukstreffer'Voor zover hij zich kan herinneren, was Karim Rekik zondag voor het eerst in zijn carrière als 'matchwinner' van het veld gestapt. De verdediger van PSV bezorgde zijn ploeg bij Heracles Almelo drie punten door diep in blessuretijd te scoren. "Mooi om dit keer een mee te maken. Normaal zijn het altijd de aanvallers die het doen", zei Rekik. "Het was wel een beetje een geluksdoelpunt. De keeper liet de bal los, daardoor kon ik 'm nog net binnen tikken."
PSV moest diep gaan om Heracles op de knieën te krijgen. "Zeker in het eerste uur zetten zij heel veel druk, daarna kregen ze het fysiek toch wat zwaarder. Het was een echt voetbalgevecht, met ons denk ik wel als verdiende winnaar", aldus Rekik. "In de slotfase bleven wij maar 'pushen', zij liepen alleen achteruit. Gelukkig viel het doelpunt nog. We hebben nu drie keer achter elkaar op zo'n manier een wedstrijd gewonnen, dan kan je volgens mij niet meer van geluk spreken. Met Lucky PSV doe je ons dan iets tekort."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.