Trappers verrassend onderuit tegen Herentals, derde wedstrijd nodig om bekerfinalist te bepalen

10 november 2014 om 00:07 • Aangepast 21 november 2020 om 21:41
Tilburg Trappers heeft zondagavond het tweede play-offduel in de halve finale van de beker met 3-2 verloren van het Belgische Herentals. In de laatste minuut scoorde Dries Leirs het winnende doelpunt. Hierdoor komt er dinsdag een derde play-offduel. De winnaar gaat door naar de finale waar Heerenveen wacht.

De eerste wedstrijd wisten de Trappers vrijdag nog overtuigend te winnen met 4-0. Zondagavond ging het echter niet zo soepel voor de Tilburgers.
Herentals moeilijk te passerenDe eerste periode wisten de Tilburgers niet tot scoren te komen, mede dankzij de goed spelende thuisploeg. In de tweede periode wist Herentals al snel op 1-0 te komen. Mickey Bastings scoorde binnen twee minuten de gelijkmaker. Halverwege de tweede periode wist Bob Teunissen de Trappers op een 1-2 voorsprong te zetten. Tijdens een powerplay wist Nick Prockow te profiteren en werd het toch weer gelijk.
In de derde periode waren de Belgen oppermachtig. Lange tijd ging het gelijk op maar in de slotminuut was het Dries Leirs die het winnende doelpunt maakte.
Derde wedstrijd nodigDoor de winst van Herentals moet een derde wedstrijd de beslissing gaan brengen. Die wordt dinsdag gespeeld in Tilburg. De winnaar van die wedstrijd zal het op zondag 11 januari opnemen in de finale tegen Heerenveen. De Friezen bereikten ten koste van Geleen de finale.