Sport maandag: PSV vervangt grasmat, Kromowidjojo naar Denemarken

10 november 2014 om 08:31
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor de grasmat van PSV, Patrick van Aanholt en Ranomi Kromowidjojo.
Geschreven door

Van der Weerden trefzeker tegen Jong OranjeMink van der Weerden heeft maandag twee keer gescoord in een oefenpotje van de Nederlandse hockeyselectie tegen Jong Oranje. Het duel in Arnhem, in het nieuwe format van 4x15 minuten, eindigde in 7-0. Bij rust was het 3-0. De wedstrijd werd gespeeld in voorbereiding op de Champions Trophy. Volgende week staat er, eveneens in Arnhem, nog een testwedstrijdje op het programma. In Nederland hockeyende buitenlanders zijn dan de tegenstanders.
Einde seizoen De RegtFerry de Regt van Helmond Sport heeft zijn kruisband afgescheurd. Dat meldt het ED. De centrale verdediger raakte geblesseerd aan zijn knie in de wedstrijd tegen Almere City. Toen De Regt vorige week weer aansloot bij de groepstraining ging het weer mis.
Nieuw gras in Philips StadionPSV vervangt maandag de grasmat in het Philips Stadion. Spelers gleden geregeld uit op de oude mat. Er wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar de ondergrond van het veld. PSV speelt pas op 30 november een thuiswedstrijd. Daarom wordt deze periode gebruikt om de nieuwe grasmat aan te leggen.
Schouderoperatie Van AanholtSunderland-voetballer Patrick van Aanholt is drie maanden uit de roulatie. De Bosschenaar moet een schouderoperatie ondergaan. Dat meldt zijn trainer Gus Poyet. De verdediger raakte begin vorige week geblesseerd tijdens de wedstrijd tegen Crystal Palace in de Premier League.
'Belangrijke krachtmeting' Kromowidjojo Ranomi Kromowidjojo zwemt over anderhalve week in Denemarken haar laatste test voor de wereldkampioenschappen kortebaan in Doha. Het 'gezicht' van NTC Eindhoven komt dan in actie op de 50, 100 en 200 vrij en de 50 vlinder. "Het is een zwaar programma, maar het wordt haar voornaamste, laatste prikkel richting Doha", zei haar coach Patrick Pearson tijdens het NK in Tilburg. "Daarna zal ze rust nemen en dan moet ze klaar zijn voor de WK. Dat wordt een belangrijke internationale krachtmeting waar ze zeker wel wat moet laten zien."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.