Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en vijf andere ziekenhuizen gaan kankerpatiënten nog beter helpen

10 november 2014 om 08:56
nl
De zes ziekenhuizen in Nederland die de meeste kankerpatiënten behandelen, gaan nauwer samenwerken. Tot deze ziekenhuizen behoort het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Door de samenwerking denken de ziekenhuizen de kankerzorg in Nederland verder te kunnen verbeteren.
Geschreven door

De ziekenhuizen gaan bij elkaar in de keuken kijken als het gaat om de behandeling van borstkanker, prostaatkanker, longkanker en darmkanker. Dit moet leiden tot de beste behandeling voor de patiënt.
Dat de ziekenhuizen het beste van elkaar willen leren, is volgens borstkankerchirurg Yvonne van Riet van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven anders dan voorheen. Vroeger voelde men volgens haar onderling de concurrentie. Nu niet meer, zo zegt ze in De Telegraaf van maandag.
Binnen een dag onderzoekZe willen binnen een half jaar bereiken dat vertrouwen die mogelijk borstkanker hebben, in alle zes de ziekenhuizen binnen een dag terecht kunnen voor diagnostisch onderzoek. Bij twee van de zes ziekenhuizen is dit nu al zo geregeld. Bij deze ziekenhuizen wordt meer dan 10 procent van de patiënten met kanker behandeld.
De ziekenhuizen werken samen onder de naam Santeon. Behalve het Catharina Ziekenhuis, vallen hier het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht, het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam, het Medisch Spectrum Twente in Enschede en het Martini Ziekenhuis in Groningen onder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.