Coördinator Terrorismebestrijding: onafhankelijk steunpunt voor ouders jihadisten

10 november 2014 om 12:18
nl
Er komt volgend jaar een onafhankelijk steunpunt voor de families van jihadisten en mogelijke Syriëgangers. De Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) gaat een 'kwartiermaker' aanstellen om de hulpinstantie op te zetten. Dat meldt de Volkskrant. Vorige week werd een 16-jarig meisje uit Tilburg tegengehouden in Hongarije. Ze was op weg naar het Midden-Oosten om mee te vechten met de Islamitische Staat.
Geschreven door

Het nieuw op te richten steunpunt moet volgens de NCTV nauw samenwerken met bestaande hulpinstanties. Ouders van Syriëgangers zouden nu het gevoel hebben van het kastje naar de muur te worden gestuurd.
'Geen passende hulp'Er is vaak geen passende hulp waardoor ze zich isoleren en eraan onderdoor gaan. Ouders zouden soms zo radeloos zijn dat ze onvoorbereid zelf naar de grensstreek tussen Syrië en Turkije afreizen om tevergeefs  hun kinderen terug te halen.
Naar schatting zijn er 160 personen vanuit Nederland naar het Midden-Oosten gereisd om zich aan te sluiten bij de strijd van extremistische moslims. Volgens de officiële cijfers zijn er in Syrië en Irak tot nu toe twintig Nederlandse jihadisten omgekomen, aldus de Volkskrant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.