Ronald Z. bekent seks met minderjarige meisjes: vijf jaar cel en tbs geëist - Omroep Brabant

Ronald Z. bekent seks met minderjarige meisjes: vijf jaar cel en tbs geëist

10 november 2014 om 16:42 • Aangepast 21 november 2020 om 21:41
nl
Tegen Ronald Z. die heeft bekend dat hij seks had met twee minderjarige Brabantse meisjes is maandag vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.
Profielfoto van
Geschreven door

Ronald Z. uit Harskamp wordt ook verdacht wordt van grooming met elf kinderen en bezit van kinderporno. Grooming betekent dat hij zich via internet voordeed als iemand anders en zo probeerde minderjarigen aan te zetten tot seksuele handelingen.
Een van zijn slachtoffers, Lieke, las voor de rechtbank in Den Bosch een emotionele verklaring voor. Lieke was veertien jaar toen ze zich via internet liet verleiden door Z., die zich voordeed als een jongeman van ongeveer twintig jaar. In werkelijkheid was Z. rond de dertig jaar.

Wachten op privacy instellingen...

ZwangerschapstestLater spraken de twee af in Middelbeers. Ze hadden seks. "Ik heb aangifte gedaan, samen met mijn moeder. Uiteindelijk moest ik zelfs een zwangerschapstest ondergaan. Gelukkig bleek ik niet zwanger." Lieke kreeg door alles wat er gebeurde psychische problemen en verklaarde dat ze zelfs een zelfmoordpoging deed. Ze werd opgenomen in een kliniek. Z. zegt overigens dat hij Lieke nooit onder druk heeft gezet.

Wachten op privacy instellingen...

Een tweede slachtoffer, die destijds dertien jaar was, stelde een schriftelijke verklaring op. Daarin staat dat Z. dwingend was. Seks moest. "Ik wilde niet, maar deed het wel", aldus het slachtoffer. Van de seks met dit slachtoffer maakte Z. ook opnames, zo bleek maandag.
Grooming, ook met jongensZ. wordt verdacht van grooming met zeven meisjes. Met twee meisjes zou hij seks hebben gehad, bij andere meisjes zou het uiteindelijk niet verder dan zoenen en knuffelen zijn gekomen.
Er zijn ook vier jongens die aangifte hebben gedaan tegen de man uit het Gelderse Harskamp. Z. deed zich dan voor als meisje en sommige jongens masturbeerden voor de webcam. Zij wisten dus niet dat ze dit voor een oudere man deden. Volgens de verdachte was dit een probeersel en werd hij er niet opgewonden van.
WerkwijzeJustitie vindt dat Z. heel planmatig heeft gehandeld. Hij gebruikte naaktfoto's van zijn vrouwelijke slachtoffers om met de jongens in contact te komen. Hij reed het hele land rond om in contact te komen met zijn slachtoffers.
Z. zei tijdens de rechtszitting via zijn advocaat dat hij dit uit verveling heeft gedaan en spijt heeft. Justitie gelooft dit niet en denkt dat hij uit was op seks. Volgens zijn advocaat had Ronald Z. een moeilijke jeugd, waarbij hij vele jaren in internaten doorbracht.
Achter gesloten deurenZ. was maandag aanwezig bij de zaak. Hij werd door een psychiater omschreven als iemand die geïsoleerd leeft en weinig sociale contacten heeft. Volgens de psychiater is tbs met dwangverpleging nodig om herhaling te voorkomen.De advocaat vindt die eis juist veel te zwaar, omdat tbs volgens haar een laatste maatregel is, als niets anders mogelijk is.
De verdachte wekte ergernis op bij het publiek in de rechtszaal, door met briefjes te communiceren met zijn advocaat en verder te zwijgen. Z. legde achter gesloten deuren een verklaring af over zijn persoonlijke omstandigheden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.