Video

Groot politieonderzoek in huis van verdachte in zaak Jelle Leemans aan Julianastraat in Roosendaal

10 november 2014 om 13:49 • Aangepast 21 november 2020 om 21:40
nl
De politie is maandag een groot onderzoek begonnen in een huis aan de Julianastraat in Roosendaal in verband met de verdwijning van Jelle Leemans uit België. Het gaat om het oude huis van Rijsbergenaar Eduard F., een van de twee verdachten die voor deze zaak vastzitten. Justitie beschuldigt F. van moord op de Belg.
Profielfoto van
Geschreven door

Mannen in witte pakken doorzoeken het huis. De politie heeft ook een speurhond ingezet. Voor het huis staat een mobiele werkruimte van de recherche.
Uitgebreid sporenonderzoekVolgens woordvoerder Martine Pilaar van justitie in Breda gaat het om een uitgebreid sporenonderzoek. Eerder werd het huis in de zaak Leemans ook al doorzocht.
Naar wat voor sporen wordt gezocht en of er nieuwe aanwijzingen zijn binnengekomen in de verdwijningszaak wil Pilaar niet zeggen. Er zijn geen nieuwe verdachten aangehouden.

Wachten op privacy instellingen...

De 42-jarige Rijsbergenaar werd in september samen met Roosendaler F. van V. gearresteerd voor betrokkenheid bij de verdwijning van de 27-jarige Leemans.
'Slachtoffer misdrijf'Leemans vertrok op 21 november vorig jaar uit Rumst in België naar een afspraak in Roosendaal en is sindsdien spoorloos. Politie en justitie denken dat hij slachtoffer is geworden van een misdrijf.
Het duo dat vastzit in de zaak Leemans was al geen onbekende van politie en justitie. In 2011 werden ze opgepakt voor de gijzeling van een Belgische moeder en haar baby. De gijzeling vond plaats in het huis aan de Julianastraat waar maandag onderzoek wordt gedaan.
John WassinkEduard F. wordt, volgens bronnen tegen BN DeStem, ook in verband gebracht met de moord op John Wassink uit Roosendaal. F. was de compagnon van Wassink.
De 45-jarige Wassink werd op zaterdag 26 juli doodgeschoten in zijn woonwagen op het terrein van zijn eigen autobedrijf aan het Spectrum in Roosendaal. Volgens zijn advocaat ontkent F. de betrokkenheid bij de dood van zijn vriend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.