Stichting PACQS opgericht ter nagedachtenis van onder andere Oosterhouts MH17-slachtoffer

10 november 2014 om 13:50
nl
Familie en vrienden van Christiene Marckelbach-De Sadeleer uit Oosterhout, een van de MH17-slachtoffers, hebben stichting PACQS in het leven geroepen ter nagedachtenis aan haar en haar familieleden die ook in het vliegtuig zaten.
Geschreven door

PACQS verenigt de voorletters van alle slachtoffers uit de familie: Pijke van Veldhuizen (3), Antoine van Veldhuizen (43), Christiene Marckelbach-De Sadeleer (64), Quint van Veldhuizen (7) en Simone Marckelbach-van Veldhuizen (41).
Wereldvrede bevorderenDe familieleden waren onderweg naar een vakantie op Bali toen hun vliegtuig in Oekraïne neerstortte. Het hotelpersoneel heeft later een herdenkingsdienst gehouden voor de slachtoffers die nooit aankwamen.
De stichting wil fondsen werven om een aantal goede doelen te ondersteunen. De doelen zijn gekozen vanuit de gedachte om wereldvrede te bevorderen en de wereld duurzamer, veiliger en gezonder te maken.
Activiteiten organiserenPACQS ondersteunt op het moment War Child, Artsen zonder Grenzen, KWF Kankerbestrijding, Stichting Kika en de Clinton Foundation van de Amerikaanse oud-president Bill Clinton.
De familie en vrienden zullen ook activiteiten organiseren, zoals bijvoorbeeld een eetfestijn tijdens Hemelvaart. Ook zijn ze van plan om onder andere mee te doen met een triatlon op Ameland en om de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk te schaatsen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.