Moord Manon Seijkens uit Helmond: geen nieuwe informatie na gesprek met getuige

HELMOND - Een gesprek tussen de politie en een ex-medewerker van de Raad voor de Kinderbescherming die stelde dat hij nieuwe informatie had over de moord op Manon Seijkens uit Helmond heeft niets opgeleverd. De familie van het in 1995 omgebrachte meisje is over de uitkomst van het gesprek ingelicht.
De Telegraaf claimde woensdag dat een gepensioneerd raadsonderzoeker van de Kinderbescherming de politie ‘belangrijke aanknopingspunten’ zou hebben gegeven voor hernieuwd onderzoek. Een nader gesprek met de getuige heeft echter geen nieuwe informatie opgeleverd.

Familie wil heropening zaak
De familie van het op achtjarige leeftijd vermoorde meisje Manon Seijkens uit Helmond wil dat de recherche het moordonderzoek hervat.

Advocaat Richard van der Weide heeft donderdag gesproken met de vader en stiefzus van Seijkens over heropening van het politieonderzoek. Ook eventueel DNA-verwantschapsonderzoek is ter sprake gekomen. De advocaat zegt momenteel nog niets nuttigs over de uitkomst van het gesprek te kunnen melden.

Moord op Manon Seijkens
Manon Seijkens verdween op 10 augustus 1995 in Helmond. Een half jaar later werd ze op een paar honderd meter van haar huis dood teruggevonden. Het meisje bleek seksueel te zijn misbruikt.