Crimineel Benaouf A. uit Eindhoven komt met alibi voor mogelijke betrokkenheid bij liquidatie

10 november 2014 om 14:56
nl
Benaouf A. uit Eindhoven zegt dat hij een alibi heeft waardoor hij niet betrokken kan zijn geweest bij een liquidatie in Antwerpen. In oktober 2012 werd in de Belgische stad de crimineel Najeb Bouhbouh doodgeschoten voor een hotel. Benaouf wordt beschuldigd van het regisseren van de moord.
Geschreven door

Op de avond van het delict sliep hij echter in het huis van zijn zus in Eindhoven, zo zei de verdachte maandag bij de rechtbank in Amsterdam.
'Bedreigingen aan adres Eindhovense familie Benaouf'Hij wilde niet in het openbaar zeggen waar zijn zus woont. Dit, in verband met bedreigingen aan het adres van zijn familie, zo verklaarde Benaouf. De man gaf hierover wel uitsluitsel nadat de rechtbank de deuren had gesloten.
Najeb Bouhbouh werd door twee mannen doodgeschoten. De Eindhovenaar heeft altijd ontkend dat hij iets met de zaak te maken heeft. “Ik ben wel een crimineel, maar geen moordenaar”, zo zei hij.
Onderwereldoorlog met diverse dodenDe liquidatie van Bouhbouh is één van de eerste gewelddadigheden uit de onderwereldoorlog die al geruime tijd lijkt te woeden en tot diverse doden heeft geleid. Benaouf A. zou zelf doelwit zijn geweest van de uiterst gewelddadige aanslag in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, in december 2012. Twee mannen vonden hierbij de dood. A. wist te ontkomen.
De officier van justitie bij de rechtbank in Amsterdam komt woensdag met een strafeis. Een belangrijk element in de bewijsvoering vormen de gangen van een BMW waarin A. tijdens de moord heeft gereden. Volgens de Eindhovenaar zelf heeft hij de auto vlak vóór de moord aan iemand anders doorgegeven.   

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.