Adoptiemoeder ontfermt zich over baby-chimpansee in Beekse Bergen

10 november 2014 om 16:48
nl
In Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek zijn onlangs een giraffe en een chimpansee geboren. De dieren zijn inmiddels te zien voor het publiek. De chimpansee had een moeilijke start, maar werd door een 'adoptiemoeder' onder haar hoede genomen.
Geschreven door

Giraffe Stijn zag in de nacht van vrijdag op zaterdag het levenslicht. Het jonge dier drinkt bij moeder Theluji.
Moeder keek niet om naar jongDe chimpansee kwam op 29 oktober ter wereld, maar moeder Michelle keek vanaf het eerste moment niet om naar het dier. "Het leek er dan ook op dat het jong niet zou overleven", aldus een woordvoerder van het park.
Een andere chimpansee, Martje, ging zich vervolgens ineens ontfermen over het jong. Zij was twee maanden geleden bevallen. Haar jong werd dood geboren.
'Enige melkgift'"Er was nog sprake van enig melkgift bij Martje. Om dit verder te stimuleren heeft de dierenarts haar een middel toegediend", meldt de woordvoerder. Het jong dat op 29 oktober werd geboren, heeft nu een goede levensverwachting, maar krijgt pas een naam als vrijwel zeker is dat alles op zijn pootjes terecht komt.
"Adoptie komt wel vaker voor bij chimpansees, maar daar moet je ook een beetje geluk mee hebben. We zijn er nog niet helemaal met dit jong, maar het gaat dus de goede kant op", zegt Klaas-Jan Leinenga, manager Educatie en Beleving bij de Beekse Bergen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.