Opnieuw aandacht in Brabant voor vermissing Hodei Egiluz Diaz uit Spanje

10 november 2014 om 18:04
nl
Vrijwilligers vragen opnieuw aandacht voor de vermissing van de 23-jarige Hodei Egiluz Diaz uit Spanje. Ze trekken een maand lang met een camper door België, Duitsland, Frankrijk en het zuiden van Nederland.
Geschreven door

Dat meldt de Belgische nieuwssite HLN.be. De Baskische man verdween vorig jaar oktober tijdens een avondje stappen in Antwerpen. Hij werkte als informaticus in die stad.
Elf fietsersEen groep van elf fietsers kwam in augustus al naar onder meer Bergen op Zoom om aandacht te vragen voor de vermissing van Hodei. Volgens de Belgische politie zou hij vorig jaar in de nacht van 18 op 19 oktober nog hebben gesproken met enkele Nederlandse meisjes.  
Beelden van bewakingscamera'sHij was met vrienden op stap in de kroeg De Vuile Was in Antwerpen. Daarna is hij richting huis gewandeld. Op beelden van bewakingscamera's op straat is hij rond vier uur 's nachts nog gezien. En daarna is hij verdwenen.
Hodei zou beroofd zijn van zijn telefoon en portemonnee. Tegen voorbijgangers zou hij gezegd hebben: 'They rape me'.  Maar mogelijk sprak hij slecht Engels en kan hij bedoeld hebben: 'They rob me'. Veel meer is er niet bekend.
De Spaanse vrijwilligers zijn vrijdag vertrokken. Zij zullen telkens een informatiestand opbouwen met video's en brochures over de vermissing.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.