Vliegramp MH17 leeft nog steeds in Brabant: 'Met die herinnering blijf je zitten' - Omroep Brabant

Vliegramp MH17 leeft nog steeds in Brabant: 'Met die herinnering blijf je zitten'

10 november 2014 om 18:56
nl
Foto:ANP
Foto:ANP
Twee complete gezinnen die tegenover elkaar woonden in Rosmalen en een gezin van zes mensen in Neerkant. Ze wilden op vakantie, maar kwamen daar nooit van terug.
Geschreven door

Het verlies werd op de herdenkingsdag van de ramp met de MH17 extra gevoeld in de beide Brabantse plaatsen.
RosmalenEr branden nog altijd kaarsjes voor de twee woningen tegenover elkaar in dezelfde straat in Rosmalen, waarvan de twee gezinnen die er woonden, in juli samen op vakantie wilden. Nog altijd staat de buurt stil bij het smartelijk verlies.
"Mensen die er passeren staan nog steeds stil bij de woningen," vertelt een voorbijgangster. "Het is zo onwerkelijk. Twee gezinnen uit één en dezelfde straat."
NeerkantIn Neerkant verdween een compleet gezin van 6 mensen uit de gemeenschap. Het dorp heeft het nog steeds moeilijk met de draad weer oppakken. "Met die herinnering blijf je zitten."
Eén van de 4 kinderen van het omgekomen gezin zat in groep 7 van de basisschool. Medeleerlingen die dat wilden, konden maandagmiddag meekijken naar de herdenkingsdienst. "Samen zijn. En waar een klein dorp groot in kan zijn." Dat was en is het devies in Neerkant

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.