'Laffe mishandeling' van 69-jarige man in voetgangerstunnel Bergen op Zoom, politie zoekt getuigen

10 november 2014 om 19:47
Omroep Brabant
De man brak zijn neus en jukbeenderen (foto: Bureau Brabant)
Omroep Brabant
Het slachtoffer werd flink toegetakeld (foto: Bureau Brabant)
1/2 De man brak zijn neus en jukbeenderen (foto: Bureau Brabant)
Een weerloze 69-jarige man is op donderdagmiddag 2 oktober zwaar mishandeld in de voetgangerstunnel bij het station in Bergen op Zoom. Een scooterrijder sloeg de man een gebroken neus, gebroken jukbeenderen en gekneusde ribben. De politie zoekt getuigen van deze 'laffe mishandeling'. Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedde maandag aandacht aan de zaak.
Geschreven door

"We zouden naar de stad gaan, naar mijn schoonzus. Maar zover zijn we niet gekomen", vertelt het 69-jarige slachtoffer. "De rest weet ik niet meer, dat ben ik helemaal kwijt."
Opmerking over scooterrijderHet echtpaar loopt op de bewuste donderdagmiddag rond kwart voor twee door de voetgangerstunnel, in de richting van de stationstunnel. "We lopen door het tunneltje. Daar komt een scooter achter ons aan. Die rijdt vrij hard. Mijn man maakt daar een opmerking over. Die jongen stapt af en begint te slaan."
Ook als het bejaarde slachtoffer op de grond ligt blijft de scooterrijder slaan en schoppen. De vrouw van het slachtoffer gilt en probeert hem te laten stoppen. "Het ging allemaal zo snel", vertelt ze. Uiteindelijk loopt de dader terug naar zijn scooter en rijdt erop weg.
Dader vlucht wegBehalve de gebroken neus en jukbeenderen en de gekneusde ribben houdt de man ook veel bloeduitstortingen over aan de mishandeling. Zijn gebitsprothese en gehoorapparaat worden later op straat teruggevonden.
De dader rijdt de Stationsstraat in. De politie weet niet waar hij daarna naartoe is gereden.
Getinte jonge man op retroscooterDe dader is op beeld vastgelegd door bewakingscamera's bij het station. Het gaat om een getinte jonge man. Hij droeg een donkerblauwe bodywarmer met daaronder een roze polo met blauwe biezen. Zijn haar is van achteren en aan de zijkanten kort opgeschoren. Hij reed op een lichtgekleurde retroscooter met verchroomde accenten. Waarschijnlijk had hij na de mishandeling bloed aan zijn handen of op zijn kleren.
De politie gaat ervanuit dat hij uit de omgeving komt. De dader slalomde zo makkelijk tussen de poortjes bij de stationstunnel door, dat het erop lijkt dat hij dat vaker gedaan heeft.
Problemen met kortetermijngeheugenDe verwondingen in het gezicht van het slachtoffer zijn redelijk hersteld, maar een dikke maand na de mishandeling heeft de het slachtoffer er nog steeds veel last van. "Mijn kortetermijngeheugen werkt nog niet zoals het moet werken. Soms als er een bepaalde druk is krijg ik steken in mijn hoofd." Praten over wat er gebeurd is, is een dikke maand na de mishandeling nog moeilijk. "Het komt allemaal weer terug", zegt zijn vrouw geëmotioneerd.
"We moeten de dader vinden, want dat we het hier hebben over een laffe mishandeling van een weerloze 69-jarige man: zoveel is wel duidelijk", zegt Peter Boots van Bureau Brabant.
Getuigen gezochtDe politie zoekt specifiek een aantal getuigen die te zien zijn op bewakingsbeelden. Het gaat om een vrouw met een paarse tas aan haar fiets, een man die vanuit de tunnel rennend achter de dader aan lijkt te gaan en een moeder met kind die bij de uitgang van de tunnel stonden toen de dader wegreed.
Verder is de politie op zoek naar mensen die iets gezien of gehoord hebben dat te maken kan hebben met de mishandeling. Misschien heeft de dader de lichtgekleurde retroscooter later verkocht. Dus de politie wil ook mensen spreken die daar eventueel iets over weten.
Kan ook anoniemGetuigen kunnen bellen met de Opsporingstiplijn op 0800-6070, anoniem via 0800-7000 of het Team Nationale Criminele Inlichtingen op 070-3458999.

Wachten op privacy instellingen...