Burgemeesters en commissaris van de Koning bij herdenking MH17: 'Het raakt ons allemaal'

10 november 2014 om 19:47
nl
Verschillende Brabantse burgemeesters waren maandagmiddag bij de herdenking van de slachtoffers van de ramp met MH17. Bij hen in Amsterdam was ook commissaris van de Koning Wim van de Donk. “Het raakt ons enorm, ons allemaal.”
Geschreven door

“We kunnen er alleen maar meeleven vandaag door er bij te zijn en vooral ook echt bij te blijven”, zei Van de Donk. “En vooral bij te blijven nu. Die mensen moeten alleen verder, onder de meest vreemde en gekke omstandigheden soms. We moeten ze niet loslaten, dat is de boodschap van vandaag.”
'Het is ongelooflijk'“Ik moest vandaag wel heel vaak mijn tranen proberen binnen te houden”, reageerde Ton Rombouts, burgemeester van Den Bosch. “Bijvoorbeeld dat je als dertienjarig meisje heel manmoedig aan zo’n zaal vertelt hoe je dit moet ondergaan. Het is ongelooflijk”, verzuchtte een aangeslagen Rombouts.
‘Zeer indrukwekkend’, vond burgemeester Jan Pommer van Sint-Michielsgestel de herdenking. Toch wist Pommer tussen al het verdriet een positief punt te vinden. “In deze tijd van strijd tussen moslims en christenen hebben wij in Sint-Michielsgestel een herdenking hebben mogen meemaken waarbij de imam en de diaken samen voorgingen. En dan zie je ook dat er meer is dat ons bindt dan dat dat je scheidt.”
'Een groot drama'Ook burgemeester van Gijzel uit Eindhoven vond iets waar mensen troost uit konden halen. “Wat ik van veel hoor is: ze gingen vrolijk op vakantie, op reis, terug naar hun geboorteplaats. Dat vind ik dan nog iets waar mensen troost aan kunnen ontlenen. Maar verder blijft het een groot drama.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.