Af te halen: olympische koffer 2008 van Maarten van der Weijden 'maar zijn beste tijd is geweest'

10 november 2014 om 20:58 • Aangepast 24 april 2020 om 19:42
nl
Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden heeft op internet zijn olympische oranje koffer uit 2008 aangeboden. "Iemand interesse om mijn olympische koffer van Beijing 2008 op te halen? Toegegeven, zijn beste tijd is geweest." Op de spelen van Beijing won Van der Weijden goud op de tien kilometer open water.
Geschreven door

Op Twitter en Facebook bestaat er veel belangstelling voor de koffer met 'het spectaculaire verhaal', het verhaal van Maarten van der Weijden die van kankerpatiënt naar Olympisch zwemkampioen transformeerde.
Jarenlang beulde hij zich in het Eindhovens zwembad de Tongelreep af voor dat ene doel: Goud in Beijing. Een prestatie die hij neerzette onder coach Marcel Wouda.
Weggeven of veilen Mensen die belangstelling hebben voor de koffer adviseren Van der Weijden ook om de koffer te  laten veilen bij Serious Request van 3FM. Een ander vindt dat de koffer eigenlijk thuishoort in een museum en vooral jonge zwemmers willen hem hebben voor de inspiratie die ze in de koffer hopen te vinden.
Omdat Maarten zeer binnenkort papa hoopt te worden zijn er ook mensen die hem adviseren om de oranje koffer om te bouwen tot buggy.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.