Video

NAC neemt risico met Hellemons en heeft eigenlijk geen geld voor versterkingen

10 november 2014 om 20:57
nl
Het ging op z'n zachtst gezegd een beetje rommelig, maar de kogel is door de kerk. Eric Hellemons maakt het seizoen af als hoofdcoach van NAC Breda. En daar is hij erg blij mee. "Als je een kans krijgt om bij NAC hoofdtrainer te kunnen zijn, kun je dat als beginnend trainer niet laten lopen."
Geschreven door

De definitieve keuze voor Hellemons is opvallend. Eerder zei NAC namelijk nog dat men een ervaren trainer voor de groep wilde.
Vertrouwen van spelersgroep Ook Hellemons wilde dat in eerste instantie. "Dat vind ik nog steeds. Een ervaren trainer kan misschien net dat beetje meer brengen dan wij doen."  
"Aan de andere kant is het ook zo: om ervaren te worden moet je wedstrijden coachen. Dan ga je afwegen en krijg je het vertrouwen van de spelersgroep en het vertrouwen van NAC. Dan ga je er toch anders naar kijken. Daarom heb ik deze keuze gemaakt."
Weer onervaren trainerNAC sprak eerder met Gertjan Verbeek en Robert Maaskant, maar beiden bedankten voor de eer. NAC wilde eigenlijk nog meer kandidaten benaderen, maar kiest nu toch voor Hellemons, die al interim-trainer was.
Na Nebosja Gudelj staat er dus weer een onervaren trainer voor de groep. Loopt NAC nu geen risico? "Dat is altijd zo", zegt technisch directeur Graeme Rutjes. Maar hij vindt niet dat de club met vuur speelt. "Nee, want dan zouden we het ook niet doen."  
Komen er versterkingen?De taak voor trainer Hellemons is helder: NAC in de eredivisie houden. Dat gaat niet makkelijk worden, want de club staat momenteel zestiende op de ranglijst. Versterkingen in de winterstop zouden voor verbetering moeten zorgen. "We gaan de komende twee maanden inventariseren of er iets mogelijk is. Het grote probleem blijft het geld", zegt technisch directeur Rutjes.
Concrete plannen voor versterkingen heeft Rutjes dus nog niet. "Daar moeten we nog even naar kijken, hoe we dat gaan doen. Daar moeten we heel creatief mee zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.