Johan Vlemmix laat zich niet chanteren, weigert 1500 euro te betalen en doet aangifte

10 november 2014 om 21:35 • Aangepast 21 november 2020 om 21:40
nl
Vijftienhonderd euro overmaken vóór maandagavond zes uur, anders wordt hij in verband gebracht met kinderporno. Johan Vlemmix heeft veel meegemaakt, maar wat hem sinds zondag is overkomen, dat gaat zelfs hem te ver. Onbekende lieden proberen de Eindhovenaar te chanteren, maar hij heeft niet betaald.
Profielfoto van
Geschreven door

Vlemmix: “Ik trap er niet in en ik adviseer ook alle andere mensen die benaderd zijn of worden door die lieden niet in te gaan op hun eisen”.
'We hebben je adres'In een eerste e-mail die hij zondag kreeg, stond: ‘Je krijgt 24 uur om het geld over te maken, anders begin ik met mijn acties’. Wanneer er aangifte zou worden gedaan bij de politie, dan kon Vlemmix zijn borst helemaal natmaken. 'We hebben je adres en kennen je gezinssituatie’, zo klinkt het dreigend.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Vlemmix wordt er warm noch koud van. Sterker nog, hij maakt zich er juist boos om. De Eindhovenaar besloot direct om een foto van de mail op Facebook en Twitter te zetten. Ook deed de entertainer/artiest zondagavond nog bij de politie in zijn woonplaats aangifte van chantage en bedreiging. Volgens hem neemt ze de zaak serieus. En daar zou alle reden voor zijn.
'Naam van overleden vrouw'Vlemmix: “Ik weet dat er al veel mensen op dezelfde manier onder druk zijn gezet, onder wie ook bekende Nederlanders. Nee, ik noem geen namen, maar ik weet wel dat een enkeling zelfs al is gezwicht. En dat moet je juist niet doen: als je eenmaal geld overmaakt, dan raak je die bende niet meer kwijt. Wat het extra wrang maakt: de oplichters gebruiken een naam van een vrouw, die een jaar geleden is overleden. Vervolgens krijg ik een mail waarin staat dat ze wel degelijk leeft en uit de dood is opgestaan.”
Maar hoe serieus moet je al die chantagepraktijken dan nog nemen? “Eigenlijk niet”, vindt Vlemmix. “Ik wil dan ook vooral waarschuwen. Het is zo laf wat ze doen: wildvreemde en onschuldige mensen via internet onder druk zetten. Kom dan naar me toe. Maar dat zullen ze wel niet durven.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.