Video

Discussie gaat altijd door: kunstgras of gewoon gras om op te voetballen?

10 november 2014 om 22:33
nl
De discussie is er al tijden: kunstgras of echt gras. Voetballers en kenners raken er maar niet over uitgepraat. Welke van de twee is nu het beste? En hoort voetbal op een echte grasmat of niet?
Geschreven door

Het Algemeen Dagblad hield hier een enquête over onder de Eredivisieclubs in Nederland. Daaruit blijkt dat veel clubs kunstgras oneerlijk vinden. Het ruikt naar competitievervalsing zeggen ze. Clubs die op gras spelen, zouden zelfs een verbod op kunstgras willen.  
Gewend aan de discussieBij O.S.S. '20 uit Oss hebben ze kunstgrasvelden en velden van echt gras. "We spelen  thuis meestal op kunstgras en uit vaak op gewoon gras." Maar wat speelt beter? "Voor een snel spelletje is kunstgras fijner. Op gras kan je een harder spel spelen."
In Oss zit ook een van de grootste leveranciers van kunstgras. Directeur Sport Marc Vercammen van Desso zegt al gewend te raken aan de discussie. "Profspelers willen nou eenmaal niet op kunstgras spelen. Het is ook heel iets anders dan gewoon gras, maar kunstgras voldoet wel gewoon aan alle normen die de FIFA stelt", vertelt de directeur.
Overdreven"Ik snap die tegenstand wel, maar er komt ook een deel emotie bij kijken. Om nou te zeggen dat er sprake is van competitievervalsing vind ik echt overdreven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.