Video

Eindhovenaar Jorryt van Hoof pokert zich overtuigend naar dag twee van finaletafel WSOP

11 november 2014 om 14:42 • Aangepast 21 november 2020 om 21:40
nl
Eindhovenaar Jorryt van Hoof heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede dag van de finaletafel van World Series of Poker (WSOP) in Las Vegas. Van Hoof speelde de eerste dag overtuigend en vindt woensdag de Noor Felix Stepensen en de Zweed Martin Jacobson op zijn pad voor de hoofdprijs van acht miljoen euro.
Profielfoto van
Geschreven door

Met deze aantal chips gaan de drie overgebleven spelers dag twee in:

  • Jorryt van Hoof: 89,625,000
  • Martin Jacobson: 64,750,000
  • Felix Stephensen: 46,100,000

Eerste speler die de finaletafel moest verlaten was Mark Newhouse. Newhouse zette een unieke prestatie neer door zich zowel vorig jaar als dit jaar te plaatsen voor de finaletafel.
Toch legde zijn paartje tienen het af tegen het paartje vrouwen van Will Tonking. Hij werd negende en won 730.725 dollar (580.000 euro).
Lees ook: Hoe Jorryt van Hoof 8 miljoen euro gaat winnen aan finaletafel van de WSOP
Door het uitschakelen van Newhouse had Tonking een tiental handjes de voorsprong in aantal chips. Van Hoof bleef zijn potjes winnen en bleef in het spoor van Tonking. Tot de Eindhovenaar een handje van Andoni Larrabe wist te winnen en de chiplead weer overnam.
Van Hoof en Tonking aan elkaar gewaagdKemphanen Van Hoof en Tonking bleven stuivertje wisselen, want de Amerikaan wist in een potje door al zijn fiches in te zetten de anderen te passen. Daarmee pakte Tonking weer de voorlopige leiding over van Van Hoof.

Wachten op privacy instellingen...

Braziliaan Bruno Politano werd als tweede uitgeschakeld. Hij eindigde als achtste en krijgt daarvoor 947.077 dollar (758.511 euro). Politano duwde zijn chips all-in met vrouw-tien, maar verloor van Felix Stephensen met twee zevens.
Van Hoof schakelt Sindelar uitKorte tijd later viel ook Dan Sindelar af. Zijn twee boeren legden het af tegen de aas-drie van Jorryt Van Hoof, nadat bij de eerste drie kaarten op tafel een aas zat.
Van Hoof won met zijn twee paar azen en drieën een grote pot van bijna twintig miljoen chips. Sindelar werd zevende en wint 1.235.862 dollar (989.798 euro).
Nog vijf spelers overOok Andoni Larrabe viel ten prooi aan Jorryt van Hoof. De Spanjaard ging voor tien miljoen chips all-in met boer-tien en werd na even nadenken gecalld door The Cleaner uit Eindhoven met zijn koning-tien.
Bij de kaarten op tafel viel een koning, waardoor Van Hoof won met een paartje koningen tegen Larrabe's highcard boer. De Spaanse pokerspeler eindigt als zesde en wint 1.622.080 dollar (1.299.119 euro).

Wachten op privacy instellingen...

Nog maar vier spelers overOok Billy Pappas redde het niet. Hij verloor een grote hand van Martin Jacobson en had nog maar weinig chips over. Noodgedwongen duwde hij met twee zevens zijn fiches naar het midden.
Dat bleek niet genoeg tegen het paartje boeren van Jorryt van Hoof. Pappas eindigde daarmee als vijfde en won 2.143.174 dollar (1.716.461 euro).

Wachten op privacy instellingen...

Vierde speler valtMet al elf uur spelen achter de kiezen, moest er nog één speler afvallen om de laatste drie voor dag twee van de finaletafel duidelijk te krijgen. Wie zou er nog afvallen?
Amerikaan William Tonking waagde het er op en zette al zijn fiches in met een paartje tweeën. Hij vond op zijn pad de Zweed Martin Jacobson die ook al zijn chips inzette. Hij had een paartje tienen.
Er viel niets op tafel wat de spelers kon helpen, zodat Tonking het veld moest ruimen. De Amerikaan werd vierde en nam 2.848.833 dollar (2.281.621 euro) mee naar huis.
Steun van familie en vriendenJorryt van Hoof speelde een sterke eerste dag van de finaletafel in het Rio Casino in Las Vegas. Gesteund door familie en vrienden speelde hij vanaf het begin agressief en nam, zoals het hoort als chipleader, het initiatief bij het inzetten.
Lees ook: Ouders van Jorryt weten het zeker, 'hij wordt de eerste miljonair van de familie'
Daarmee wist Van Hoof zijn aantal chips snel uit te bouwen. Hij begon de dag met 38 miljoen pokerfiches en gaat woensdag dag twee van de finaletafel in met 89 miljoen chips voor zijn neus.
Jorryt 'the cleaner' van Hoof ziet zich in Las Vegas gesterkt door honderd fans die hem aanmoedigen vanaf de tribune. Onder hen zijn vader, moeder, twee broers en zus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.