Video

Berging gekantelde tankwagen met vloeibaar gas op A67 gaat nog uren duren

11 november 2014 om 07:54 • Aangepast 21 november 2020 om 21:39
nl
Een gekantelde tankwagen gevuld met gas heeft dinsdag tijdens de ochtendspits voor grote problemen gezorgd. Het voertuig kwam maandagnacht in een sloot naast de A67 bij Geldrop terecht. De hele snelweg richting Venlo werd voor de berging afgesloten. Dat gebeurde rond kwart over een. De berging van de vrachtwagen gaat waarschijnlijk tot drie uur dinsdagmiddag duren.
Profielfoto van
Geschreven door

Rond elf uur begon het bergingsbedrijf met het overpompen van het gas naar aan andere truck. Daarna werd de gekantelde vrachtwagen worden geborgen. Bij die werkzaamheden werd de weg in beide richtingen afgesloten. Er staat een tijdelijke omleidingsroute aangegeven.
File van dertien kilometerOm kwart over zeven 's ochtends stond er een file van vijf kilometer. Daarna groeide de file snel. Om kwart voor acht stond het over een lengte van dertien kilometer stil tussen Someren en knooppunt De Hogt. Richting Venlo stond rond tien uur een file van vier kilometer. De file richting Eindhoven was rond die tijd opgelost.
Chauffeur ongedeerdDe vrachtwagen kwam rond halfvier maandagnacht op zijn zijkant in de sloot terecht. Hoe dat kon gebeuren, is nog onduidelijk. De chauffeur kwam met de schrik vrij en is door de politie meegenomen.
De tankwagen is geladen met een vloeibaar gas, vermoedelijk gaat het om propaan, butaan of LPG. De brandweer kwam om metingen te verrichten en om te zien of er een lek is ontstaan bij het ongeluk. Dinsdagmiddag waren er ook problemen op de A67. Er ontstond brand in een veewagen met varkens.
Maandag ook problemen A67Maandagochtend waren er ook al veel problemen op de A67. Toen kantelde een vrachtwagen en botste er een andere vrachtwagen op de file die toen ontstond.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.