'Horrorclown Breda mogelijk uit de hand gelopen grap van hockeyers Zwart-Wit' - Omroep Brabant
Video

'Horrorclown Breda mogelijk uit de hand gelopen grap van hockeyers Zwart-Wit'

11 november 2014 om 16:53
nl
De horrorclown die tieners in het zuiden van Breda twee weken geleden de stuipen op het lijf joeg, is mogelijk een uit de hand gelopen hockeygrap. Dat zeggen twee leden van Zwart-Wit, de hockeyclub die de jonge leden nota bene al waarschuwde om ’s avonds niet alleen langs het Mastbos naar huis te fietsen.
Geschreven door

In een reactie laat Zwart-Wit echter weten 'niet aan te nemen dat het om een grap gaat'. Ook zou er op de club amper over de clown worden gesproken, zo meldt een woordvoerder van de club.
[Tweet:body:https://twitter.com/erik_peeters/status/532177034441932800]Het rumoer begon op dinsdagavond 28 oktober toen vijf meisjes na een hockeytraining nietsvermoedend naar huis fietsten. Op het fietspad langs de Galderseweg tussen Bouvigne en Den Hey-Acker fietste een man hen tegemoet. Hij had zwarte kleren aan en droeg een capuchon.
Angstaanjagende clownToen hij de meisjes passeerde, deed hij zijn capuchon af en keken de kinderen recht in het gezicht van een angstaanjagende clown. De man droeg een wit masker, uitpuilende ogen en zijn mond leek doordrenkt met bloed. De doodsbange meisjes begonnen te gillen en fietsten zo snel mogelijk naar huis.
Een dag later belde de moeder van een van de meisjes met de politie. Op de sociale media en in de schoolklassen worden de verhalen ondertussen steeds wilder. De één weet te vertellen dat ze met haar vader in het bos heeft gelopen en mensen heeft horen gillen. Een ander dat de clown opnieuw zou hebben toegeslagen en dit keer iemand in zijn arm had gestoken.
Wilde verhalenReden voor de Laurentiusschool om alle ouders van de kinderen uit de hoogste klassen een brief te schrijven. "Je wilt toch voorkomen dat ze elkaar met hun wilde verhalen straks allemaal bang maken", legt directeur Fons Fluitman uit.
Geen nieuwe meldingenDe politie sluit een grap niet uit, maar zegt de zaak wel serieus te nemen. Nieuwe meldingen over de mysterieuze clown zijn er na het incident niet meer binnengekomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.