NAC-keeper Ten Rouwelaar teleurgesteld door uitspraken Maaskant: 'Dat had ik niet van hem verwacht'

11 november 2014 om 14:44
nl
Jelle Ten Rouwelaar zegt dat hij de keuze van NAC Breda om het seizoen af te maken met trainer Eric Hellemons steunt. De keeper snapt dat NAC door de beperkte middelen geen ervaren trainer kan aanstellen. Over de uitspraken van Robert Maaskant, nadat die afhaakte, is hij minder enthousiast. "Dat had ik niet van hem verwacht."
Geschreven door

De zoektocht van NAC naar een opvolger voor de ontslagen Nebojsa Gudelj ging niet van een leien dakje. De club wilde eigenlijk een ervaren man boven de groep zetten, maar de kandidaten Gertjan Verbeek en Robert Maaskant haakten af. NAC kiest er nu voor om met de onervaren Eric Hellemons het seizoen af te maken.
Geen probleem, volgens NAC-aanvoerder Jelle ten Rouwelaar: "NAC heeft weinig middelen, dus dat snap ik wel. Er is draagvlak voor Hellemons bij de groep, dus dat is goed. Voor mij is het geen probleem."
Ten Rouwelaar teleurgesteld in Robert MaaskantProblemen heeft Ten Rouwelaar wel met het optreden van Robert Maaskant in de pers. De coach, werkzaam in de Verenigde Staten, werd door NAC gepolst om Gudelj op te volgen, maar haakte af. Het ontbrak de club aan visie en de groep aan kwaliteit, zo was zijn uitleg in de media.
Jelle ten Rouwelaar geeft hem hierover onder uit de zak. "Als je een NAC-hart hebt, en dat heeft Maaskant, dan doe je dit niet", zegt de keeper.
'Niet verder in het moeras drukken'"De laatste twee weken roept hij hard dat hij graag naar NAC wil komen, hij hoefde alleen nog maar zijn bankstel te verkopen. Hij wist hoe de club ervoor stond en dat hij een lager salaris zou krijgen. En hij wist ook wat voor groep we hadden. Als je dan te horen krijgt dat de keuze niet op jou is gevallen, vind ik het raar dat je dan zo reageert. Hij moet NAC niet nog een stukje verder het moeras in moet drukken."
De lezing van Robert Maaskant is dat hij NAC heeft gebeld om de club af te zeggen en daarna te horen kreeg dat de keuze niet op hem was gevallen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.