Rellen FC Den Bosch – FC Oss: ook verdachten van buiten de regio en uit België gezocht

11 november 2014 om 13:27
nl
Uit camerabeelden rond de wedstrijd FC Den Bosch - FC Oss van 1 november blijkt dat er meer relschoppers bij de gewelddadige acties waren betrokken dan eerst werd gedacht. Betrokkenen kunnen zich vrijwillig bij de politie melden om te voorkomen dat ze worden opgepakt.
Geschreven door

De politie spreekt van tientallen mensen, ook van buiten de regio en uit België, die rond de wedstrijd fors geweld tegen politieagenten niet schuwden. De videobeelden die de komende weken nader worden bestudeerd, zullen ook aan de Belgische politie worden getoond.
Drie gewonde agentenTijdens de incidenten rond deze Jupiler League-wedstrijd werden ook medewerkers van FC Den Bosch bedreigd en spullen in het stadion vernield. Er waren ook problemen met supporters tijdens het vervoer met bussen naar Den Bosch.
Dinsdag werd verder bekend dat er bij de rellen zeker drie politiemensen gewond zijn geraakt.
Vrijwillig meldenMeteen na de wedstrijd werden zestien relschoppers opgepakt, van wie een aantal al een stadionverbod heeft. Ook de KNVB zint op maatregelen.
Andere mensen die betrokken waren bij de gewelddadigheden krijgen de gelegenheid zich vrijwillig te melden bij de politie in Den Bosch. Zij kunnen daarmee voorkomen dat de politie ze op een onverwacht moment thuis of op hun werkplek aanhoudt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.