Snelweg A67 wordt voorlopig niet verbreed ondanks vele ongelukken

11 november 2014 om 15:07
nl
Bij de Brabantse snelwegen die de komende jaren worden aangepakt door het Rijk ontbreekt steevast de A67. Terwijl er geen week voorbij gaat of er zijn ongelukken te betreuren op de snelweg tussen Eindhoven en Venlo.
Geschreven door

Dinsdagmiddag raakte bij Someren een veewagen met varkens in brand. Dat leidde tot een volledige afsluiting van de weg bij Someren.
Zes keer raak binnen vier wekenDe afsluiting had ook te maken met problemen, die maandagnacht begonnen. Een tankwagen met vloeibaar gas kwam bij Geldrop naast de weg terecht. De langdurige berging leidde al tot een moeizame ochtendspits.
Ook eerder waren er ongelukken op de snelweg. Maandagmorgen raakte een vrachtwagenchauffeur zwaargewond toen hij inreed op een file. Twee weken geleden stond het muurvast in de ochtendspits door een vrachtwagen met panne bij knooppunt Leenderheide.
Op 18 oktober raakten twee inzittenden van een auto gewond na een botsing met een vrachtwagen bij de afslag Eersel. En op 7 oktober stond het ook lange tijd vast door een kettingbotsing van vier auto's bij Asten.
Corridor Antwerpen - RuhrgebiedDe snelweg tussen Eindhoven en de grens met Duitsland is vooral problematisch door het vele vrachtverkeer. Het is dé corridor vanuit Antwerpen naar het Duitse Ruhrgebied en daarom de drukste vrachtwagenroute in Nederland, zegt brancheorganisatie Transport& Logistiek Nederland.
Dat beaamt de ANWB, die wijst op het gevaarlijke snelheidsverschil tussen vrachtwagens en gewone auto's. Het opheffen van het inhaalverbod voor vrachtwagens per 1 december draagt daar niet aan bij.
Beide organisaties noemen de op- en afritten, die op deze snelweg vrijwel allemaal te kort zijn, debet aan de onveilige situatie.
Alleen aanpak oprit SomerenVolgens automobilisten oogt de weg smal, maar dat is volgens de ANWB optisch bedrog door de vele vrachtwagens. De rijstroken op de Nederlandse snelwegen voldoen allemaal aan de standaardbreedte, uitgezonderd de spitsstroken.
Rijkswaterstaat Zuid-Nederland heeft geen grote aanpassingen van de A67 op de korte-termijnplanning. Binnenkort wordt wel de korte invoegstrook bij Someren richting Venlo opgeplust tot een veiligere lengte. Bij die oprit is volgens deskundigen de situatie ook het gevaarlijkst.
Verlichting door RuitEr is bij het Rijk de voorzichtige intentie om na 2020 het weggedeelte ten zuiden van Eindhoven te verbreden naar 2x3 rijstroken. Maar verder zjn er geen concrete plannen om de A67 aan te pakken.
In de plannen voor de Ruit rond Eindhoven staan maatregelen om de problemen op de A67 te verhelpen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.