Ministerie durft info-avonden rond hoogspanningsmasten weer aan, nieuwe data bekendgemaakt

11 november 2014 om 14:53
nl
Het Ministerie van Economische Zaken heeft dinsdag de nieuwe data bekendgemaak waarop de informatieavonden worden gehouden over de gewijzigde route van de 380kV-hoogspanningsverbinding door West-Brabant.
Geschreven door

De bijeenkomsten werden in september uitgesteld, omdat de veiligheid van bezoekers niet kon worden gegarandeerd.  
InformatiestandsIn Oosterhout staan de avonden nu gepland op woensdag 26 en donderdag 27 november. In Sporthal Oosterheide staan dan verschillende informatiestands van het ministerie en van TenneT.
De andere infoavonden staan gepland op woensdag 3 december in Fidei et Arti in Oudenbosch, maandag 8 december in De Borgh in Zevenbergen en maandag 15 december in Lot 66 aan de Mijkenbroek in Breda.
Noordelijke routeHet ministerie was eigenlijk van plan om de nieuwe hoogspanningsleiding tussen Borssele en Tilburg via een noordelijke route te laten lopen.
Eind augustus kwam ineens het bericht dat toch is gekozen voor een andere optie en die loopt via bedrijventerrein Borchwerf in Roosendaal, langs onder meer Oudenbosch en Etten-Leur en via de zuidrand van de wijk Oosterheide in Oosterhout naar Tilburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.