'Verdachte gokimperium, Stijn F. uit Best, kreeg deal aangeboden voor strafvermindering'

11 november 2014 om 15:11
nl
Aan de verdachte oprichter Stijn F. uit Best van onlinegokbedrijf Bubble Group is strafvermindering beloofd als hij wilde klikken over medeverdachten. Advocaat Jan-Hein Kuijpers van een medeverdachte heeft dat dinsdag gezegd tijdens een regiezitting over de grote witwaszaak rond het bedrijf. In een toelichting vertelde Kuijpers dat aan meer verdachten een deal is aangeboden.
Geschreven door

"Wij weten er niets van af'', reageerden de aanklagers dinsdag op de onthulling van de advocaat. Raadsman Jules van Wijk van Stijn F. gaat niet in op het verhaal. Hij vertelde wel dat Stijn F. bereid is om een verklaring af te leggen bij de rechter.
Meer dan 100 miljoen euro Stijn F. uit Best en de broers Michel en Maurice G. uit Geldrop en Koewacht worden ervan verdacht dat ze meer dan 100 miljoen euro opbrengst uit onlinegokspelletjes hebben witgewassen. Er werd volgens de aanklager gesjoemeld met de prijzen en uitkeringskansen. Het verdachte drietal stond vorig jaar nog in de lijst met jonge miljonairs die zakenblad Quote publiceerde.
Kuijpers maakte zich ook boos over de suggestie dat het startkapitaal voor het gokimperium van zijn cliënt betaald zou zijn met drugsgelden. "Dat blijkt uit helemaal niets in het dossier." Naar aanleiding van 'vage aanwijzingen' zou het onderzoek gestart zijn, maar vervolgens is het niet bewezen, stelt Kuijpers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.