Eindhovense pokerspeler Jorryt van Hoof gaat voor de 8 miljoen euro op finaledag WSOP

12 november 2014 om 01:27
nl
Eindhovenaar Jorryt van Hoof (31) gaat er alles aan doen om woensdag de hoofdprijs van acht miljoen euro te winnen tijdens de World Series of Poker (WSOP) in Las Vegas. Naast Van Hoof zijn er nog twee andere kanshebbers.
Geschreven door

Van Hoof moet woensdag zien af te rekenen met de Noor Felix Stepensen en de Zweed Martin Jacobson. Vooraf had de Eindhovenaar gezegd dat hij tevreden zou zijn met een derde plek in de finale. Maar nu denkt hij daar anders over.
"Ik wil nu winnen ook. Ik ga niet zeggen dat ik de beste ben, maar met een derde plek zou ik nu ontevreden zijn. Dat zou nu ook de slechtst denkbare prestatie zijn", zegt hij tegen Omroep Brabant.
Van Hoof als leider de eindstrijd inDe eindstrijd van de belangrijkste pokerwedstrijd van de wereld begon met negen mannen. Van Hoof begint als leider aan de laatste dag met bijna 90 miljoen chips. Hij kan de eerste Nederlander worden die het evenement wint.
"Het is nu belangrijk om mijn rust te pakken", aldus de Eindhovenaar. "Ik heb tot nu toe goed kunnen slapen en ik verwacht ook niet dat het nu een probleem wordt om in slaap te komen."
'Tactiek aangepast'Over zijn spel was Van Hoof dinsdag tevreden. "De wedstrijd verliep anders dan verwacht. Er werd een stuk minder conservatief gespeeld. Ik heb mijn tactiek daar op aangepast en kon op het juiste moment toeslaan."
De wedstrijd gaat woensdagochtend om 02.30 uur Nederlandse tijd verder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.