Stofzuiger mogelijk oorzaak van zoveelste loze brandalarm op station Breda

11 november 2014 om 17:45 • Aangepast 21 november 2020 om 21:39
nl
In het station van Breda is dinsdagmiddag opnieuw het alarm afgegaan. Het ging om een loze melding. Volgens ProRail ging het alarm af door werkzaamheden. Een woordvoerster kon dinsdag niet melden door wat voor soort werkzaamheden. Brandweerlieden zagen volgens een brandweerwoordvoerster alleen enkele medewerkers stofzuigen.
Profielfoto van
Geschreven door

Er werd een begin gemaakt met de ontruiming van het station. Mensen verlieten het gebouw en verzamelden zich op het plein. Het is de zevende keer sinds 10 oktober dat het alarm is afgegaan. Twee weken geleden woedde er daadwerkelijk een brand in het gebouw. De andere vijf meldingen waren loos alarm.
Vertraging treinreizigersHet brandalarm zorgde enige tijd voor een flinke vertraging voor treinreizigers. Rond kwart over vijf meldde de NS dat de problemen voorbij zijn. Reizigers moesten nog wel rekening houden met een langere reistijd.
De melding kwam dinsdagmiddag rond halfvijf.
'Elke melding serieus'"Het station is nog niet af en dat merk je'', reageerde een woordvoerder van ProRail dinsdag. De brandweer zegt dat elke brandmelding serieus wordt genomen en de brandweer steeds uitrukt.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.