Video

NAC-directeur Goetzee over actie B-side Rats: 'Absoluut bereid om gesprek aan te gaan'

11 november 2014 om 19:01
nl
NAC-directeur Justin Goetzee staat open voor de kritiek van de supporters achter supporterssite B-side Rats. Die gooiden maandagavond hun website op zwart uit protest tegen de resultaten en het beleid van NAC Breda. Goetzee zegt dat de deur open staat en dat hij best wil uitleggen dat NAC keihard werkt om bijvoorbeeld versterkingen te halen in de winterstop.
Geschreven door

Maandagavond besloten de makers van de veelbezochte supporterssite B-side Rats om het beeld op zwart te zetten. Het enige wat op de nieuwssite over Bredase club bleef staan, was een statement waarin de onvrede in harde bewoordingen wordt geuit.
"Wij vinden dat de club momenteel niet goed geleid wordt", stelt Levien de Boer van B-side Rats. "Op allerlei mogelijke onderdelen: technisch, wat de trainer betreft, communicatie en jeugdopleiding."
OnrustNAC-directeur Justin Goetzee vindt dat de fans alle recht hebben om hun zorgen te uiten. Wel had hij het graag anders gezien."Dat signaal kan ik wel hebben", zo zegt hij, "maar ik denk dat er andere wegen zijn om je ongenoegen kenbaar te maken aan de club. Dit zaait nog meer onrust dan er al is."
De actie van B-side Rats zorgt voor verdeeldheid onder de NAC-aanhang. Niet alle supporters, zo maken zij met name op internet duidelijk, steunen het initiatief. "Het is niet de bedoeling om stennis te schoppen", zegt Levien de Boer. "Maar ik wil dat NAC weet dat het menens is. Veel meer supporters denken er net zo over. Dat blijkt wel op de reacties de laatste tijd op onze site."
B-side Rats trekt, volgens eigen zeggen, een half miljoen pageviews per maand.
Transparantie en versterkingenDirecteur Goetzee wil best met de supporters rond de tafel. "Ik ben absoluut bereid om daarover in gesprek te gaan en in alle transparantie te vertellen wat wij doen. Hoe wij proberen het tij te keren."
"Ik denk dat NAC in een proces zit en dat gaat met vallen en opstaan. Wij zijn met de gezondmaking van NAC bezig en dat betekent dat je minimale financiële middelen hebt. Het is ontzettend lastig om NAC in financieel rustig vaarwater te leiden", aldus de algemeen directeur van de Bredase eredivisieclub.
Ondanks de financiële beperkingen gaat NAC er alles aan doen om zich komende winter te versterken. "We onderkennen dat er wat moet gebeuren", stelt Goetzee. We werken er keihard aan. We zullen er echt alles aan doen om daar ruimte voor te maken."
Kleine kansDe initiatiefnemers van B-side Rats willen ook om de tafel met de drie grootste aandeelhouders van NAC. De kans is klein dat die daar gehoor aan geven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.