Video

Sterk Tilburg Trappers naar bekerfinale, veel vechtpartijen in derde periode

12 november 2014 om 00:25
nl
De ijshockeyers van Tilburg Trappers hebben zich dinsdagavond verzekerd van een plekje in de bekerfinale. Trappers versloeg in de halve finale van de play-offs het Belgische HYC Herentals met 7-3. In de finale nemen de Tilburgers het op tegen Heerenveen Flyers.
Geschreven door

Trappers begon goed aan de derde en beslissende wedstrijd van de play-offs. Forward Kris Hogg zette zijn ploeg al in de eerste periode op een 1-0 voorsprong. Trappers had op dat moment weinig te duchten van Herentals, dat nauwelijks in het spel voor kwam.
Trappers wakkergeschud Waarschijnlijk was dat ook de reden waarom de Tilburgers zo matig aan de tweede periode begonnen. Want de mensen op de tribunes waren niet eens teruggekeerd van de pauze of het stond al 1-2 in het voordeel van de Belgen. Trappers was duidelijk van slag en het duurde dan ook even voordat de ploeg van coach Paul Gardner zich kon herpakken.
Het was weer Hogg die zijn ploeg op sleeptouw nam en die de Herentals-goalie Keaton Hartigan wist te passeren. Daarna ging het rap voor Trappers. Want na de 2-2 van Hogg, viel ook de 3-2 (Jeffrey Melissant) en de 4-2 (Jordy Verkiel). Herentals deed nog wel iets terug, maar de goals van Peter van der Biezen en Bob Teunissen deden de Belgen definitief de das om.
VechtpartijenDe derde periode werd ontsierd door de vele vechtpartijen op het ijs. Björn Willemse noteerde de laatste goal van de wedstrijd. Hij passeerde de puck door de benen van goalie Hartigan. 7-3 was dan ook de eindstand. Trappers mag het op 11 januari in de finale opnemen tegen Heerenveen Flyers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.