Video

Eindhovenaar Jorryt van Hoof eindigt als derde aan finaletafel WSOP en verdient drie miljoen euro

12 november 2014 om 11:48
nl
Jorryt van Hoof is uitgeschakeld op de World Series of Poker (WSOP) in Las Vegas. De Eindhovense pokerspeler begon woensdag als chipleader, maar zakte na twee grote verliezen terug. Hij eindigde na een direct duel met de Zweed Martin Jacobson als derde en verdient daarmee drie miljoen euro.
Geschreven door

Van Hoof moest al eerder, aan het begin van de tweede dag van de finaletafel, zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander uit Zweden. Jacobson, die uiteindelijk het toernooi zou winnen, zette flink in met een aas en koningen op tafel. Van Hoof moest passen en verloor zo twaalf miljoen aan chips. Het gaf de Zweed de voorlopige leiding.
Tweede grote pot verlorenOok zijn Noorse tegenstander Felix Stephensen bracht de Eindhovenaar daarna een flinke slag toe. Met lage kaarten op tafel (7-5-3-4-4) was de hoge inzet van Stephensen genoeg om Van Hoof te laten passen. Daarmee zakte The Cleaner weg tot de laagste hoeveelheid fiches aan tafel.
Lees ook: Dag 1 van de finaletafel WSOP: Van Hoof overtuigend door naar laatste drie
Een korte pauze voor de spelers had Van Hoof goed gedaan. Direct het eerste potje na de pauze wist de Eindhovenaar een aanzienlijke hoeveelheid chips terug te winnen toen hij met zijn koning-vrouw een paartje vrouwen kon laten zien en Jacobson noodgedwongen moest passen.
Van Hoof ligt eruitVan Hoof vond zijn Waterloo toen hij all-in ging met aas-vijf. Zijn tegenstander ging snel mee en liet aas-tien zien. De eerste drie kaarten op tafel waren een tien, vijf en een twee. Daar kwam nog een vrouw en toen nog een vrouw bij.[tweet:body:https://twitter.com/paulchen66/status/532393924481253377]
Van Hoof verloor met twee paar (vijven en vrouwen) tegen het hogere twee paar (tienen en vrouwen) van Martin Jacobson. Jorryt ‘The Cleaner’ van Hoof eindigt het toernooi als derde en wint 3.806.402 dollar (3.063.750 euro).
Lees ook: Hoe Jorryt van Hoof hoopte 8 miljoen euro te winnen aan de finaletafel
Daarmee is hij de best presterende Nederlander ooit op het belangrijkste toernooi ter wereld. De Eindhovense pokeraar was nuchter over zijn uitschakeling. "De kaarten vielen niet, de tegenstanders speelden erg sterk", vertelde hij Omroep Brabant. "Echt teleurgesteld ben ik ook niet. Echt niet. Ik had de klap zwaarder gedacht dan dat hij is."
Jacobson wint WSOPWinnaar werd uiteindelijk de man die Van Hoof uitschakelde. Martin Jacobson ging in de laatste hand met twee tienen all-in en werd gecalld door Felix Stephensen met aas-negen. Er werd nog een tien op tafel gedeeld, waardoor Jacobson met three-of-a-kind de World Series of Poker won.[tweet:body:https://twitter.com/WSOP/status/532419277274370049]
De Noor Stephensen eindigde als tweede en neemt 5.145.968 dollar (4.141.958 euro) mee naar huis. Jacobson won behalve de bracelet voor de winnaar, ook de hoofdprijs van tien miljoen dollar (acht miljoen euro).
Honderd fans op de tribuneVan Hoof werd nadat hij de tafel verliet gepassioneerd toegejuicht voor zijn unieke prestatie door honderd fans op de tribune, onder wie zijn vader, moeder, twee broers en zus. Zij waren dinsdag duidelijk over de prestatie van 'ons Jorryt'. "Enorm trots. Jorryt heeft heel goed gespeeld", vertelde zijn moeder.
[youtube:body:http://youtu.be/GTLuNSXOs0w]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.