Video

Meester Patissier Robèrt van Beckhoven uit Oisterwijk bakt brood van één kilo voor voedselbank

12 november 2014 om 18:59
nl
Meester Patissier Robèrt van Beckhoven uit Oisterwijk wil met brood goede doelen gaan dienen. Samen met Guus Meeuwis geeft het bekende jurylid van het televisieprogramma 'Heel Holland Bakt' woensdag het startsein voor zijn actie.
Geschreven door

Binnenkort neemt van Beckhoven zijn intrek in het monumentale pand van de voormalige Leerfabriek in Oisterwijk. Met het ambachtelijk bakken van brood brengt de meesterbakker het ambacht terug op een historische plek waar duizenden Brabanders gewerkt hebben.
Steentje bijdragenVan Beckhoven biedt iedereen de kans om letterlijk een steentje bij te dragen aan de vorming van zijn ambachtelijke winkel. Hiervoor heeft de Meester Patissier een speciaal brood van één kilo zwaar bedacht. Het brood kost 35 euro. Van Beckhoven schenkt bij elke aankoop één brood aan de Voedselbank.
De koper krijgt bij het brood een mozaïeksteentje waar zijn of haar naam op komt te staan. Het steentje wordt vervolgens door het bekende Mozaïek-ontwerpbedrijf Social Sofa's op een speciale zuil in de winkel geplaatst.
'Vers brood voor iedereen'Robèrt: "Iedereen moet lekker vers brood kunnen eten en door dit allemaal aan elkaar te koppelen, dragen we daar met z'n allen aan bij.  De Voedselbank ontvangt heerlijk brood, deze unieke locatie blijft bewaard en je komt met je naam op een zuil in de winkel", aldus de Brabander enthousiast.
Guus Meeuwis zal woensdag bij de Leerfabriek in Oisterwijk het eerste exemplaar van dit speciale brood overhandigen aan Harry Kiwitz van de Voedselbank. De actie loopt tot het einde van dit jaar. Het brood is vanaf woensdagmiddag te bestellen via de website van Robèrt van Beckhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.