Recherche zoekt in huis Julianastraat Roosendaal naar bloedsporen van vermiste Belg Jelle Leemans

12 november 2014 om 12:59
nl
De technische recherche is woensdag in Roosendaal voor de derde dag op rij bezig met een groot sporenonderzoek in het voormalige huis van Eduard F., een van de twee verdachten van de moord op Jelle Leemans uit België.
Geschreven door

Volgens een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Breda wordt met de chemische stof luminol gezocht naar bloedsporen. Of het onderzoek al iets heeft opgeleverd, kan het OM in het belang van het onderzoek niet zeggen.
De politie begon maandagochtend met het onderzoek in het huis aan de Julianastraat in Roosendaal. Mannen in witte pakken doorzochten het huis. Ook werd een speurhond ingezet.
Luminol licht bloedspatten opDinsdag werden alle ramen met zwart folie afgeplakt. Luminol licht op als de stof in contact komt met bloed en is hierdoor beter zichtbaar. Woensdagochtend ging het onderzoek verder. Hoe lang de technische recherche nog voor het sporenonderzoek nodig heeft, is niet bekend.
Eerder werd het huis in de zaak Leemans ook al doorzocht. Er zijn geen nieuwe verdachten aangehouden.
Ouders wisten nieuws nietDe ouders van Leemans moesten het nieuws over het onderzoek in Roosendaal uit de media vernemen. Dat kwam voor hen als een klap, schrijft de Gazet van Antwerpen. Het is voor de ouders al ondraaglijk dat ze niet weten wat er met hun zoon is gebeurd, zegt hun advocaat. Volgens hem is het extra frustrerend dat ze vervolgens nieuws uit de media moeten horen.
Leemans al bijna een jaar spoorloosDe 42-jarige F. uit Rijsbergen werd in september samen met Roosendaler Francois van V. gearresteerd. voor betrokkenheid bij de verdwijning van de 27-jarige Leemans. Leemans vertrok op 21 november vorig jaar uit Rumst in België naar een afspraak in Roosendaal en is sindsdien spoorloos. Politie en justitie denken dat hij slachtoffer is geworden van een misdrijf en niet meer in leven is.
Het duo dat vastzit in de zaak Leemans was al geen onbekende van politie en justitie. In 2011 werden ze opgepakt voor de gijzeling van een Belgische moeder en haar baby. De gijzeling vond plaats in het huis aan de Julianastraat waar maandag onderzoek wordt gedaan.
'Verband met moord op John Wassink'Eduard F. wordt, volgens bronnen tegen BN DeStem, ook in verband gebracht met de moord op John Wassink uit Roosendaal. F. was de compagnon van Wassink. De 45-jarige Wassink werd op zaterdag 26 juli doodgeschoten in zijn woonwagen op het terrein van zijn eigen autobedrijf aan het Spectrum in Roosendaal. Volgens zijn advocaat ontkent F. de betrokkenheid bij de dood van zijn vriend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.