Video

Brand Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom: brand meester

12 november 2014 om 11:43 • Aangepast 21 november 2020 om 21:38
nl
In het Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom heeft woensdag een grote brand gewoed. Rond kwart voor twee meldde de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant dat er geen rook meer te zien was en dat werd onderzocht of de brand was geblust. Het sein brand meester is rond tien over halfzeven 's avonds gegeven.
Profielfoto van
Geschreven door

Door de lagen in de constructie was het moeilijk om te controleren of er nog brandhaarden waren.

Wachten op privacy instellingen...

Twaalf brandweerwagensDe brand woedde op de spoedeisende hulp. Die afdeling, de huisartsenpost, de ziekenhuisapotheek en aangrenzende afdelingen, waaronder poliklinieken, werden ontruimd. Patiënten en medewerkers zijn binnen het ziekenhuis opgevangen. Er zijn geen gewonden gevallen.

Wachten op privacy instellingen...

De brandweer was met twaalf brandweerwagens uitgerukt. 64 brandweermannen- en vrouwen waren ingezet.
Geen gewondenVolgens Petra Verdult, secretaris van de Raad van Bestuur van het Lievensberg Ziekenhuis, waren enkele tientallen personen geëvacueerd. "Vooral medewerkers."
De brand had volgens haar wel gevolgen voor diverse afdelingen in het ziekenhuis. "Ze zijn uit hun normale doen", aldus Verdult. Zo zijn de afspraken voor poliklinische patiënten woensdag afgezegd.
Brand bestrijdenDe brand was ontstaan in de nieuwbouw die nog niet in gebruik is, tussen de begane grond en de eerste verdieping.
Metalen platenBrandweerlieden moesten metalen platen open slijpen waaronder isolatiemateriaal zit. Dat materiaal was verbrand. Bouwvakkers waren geëvacueerd van de bouwplaats. Er waren ongeveer 75 mensen aan het werk.
In het gebouw stond veel rook en er hing een sterke geur van plastic. De brand woedde op de eerste verdieping in de dakbedekking en de wanden.
Spoedeisende gevallenDe spoedeisende hulp blijft tot maandagochtend gesloten. Patiënten worden ook doorverwezen naar de Huisartsenpost in Roosendaal.
Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Dat moet nog worden onderzocht. Volgens een omstander zou de brand zijn ontstaan bij het lassen van leidingen.
Veel bekijksDe melding van de brand kwam tegen halfelf. De brand trok veel bekijks. Aan de voorzijde van het ziekenhuis gingen mensen gewoon het ziekenhuis in en uit.
Operaties die bezig waren, werden afgemaakt. Nieuwe operaties worden afgesteld, meldde het ziekenhuis. Enkele mensen die rond halfeen het ziekenhuis in kwamen lopen, vertelden dat hun afspraken gewoon doorgingen.
Enkele andere afdelingen die vanwege de rook waren ontruimd, waren het klinisch medisch laboratorium, pathologisch laboratorium, de revalidatieafdeling en enkele poliklinieken op de tweede verdieping, zo stond in een bericht van Lievensberg.
Wat de gevolgen zijn van de brand voor de nieuwbouw, is nog niet bekend.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.