Gemeente Waalre mocht woonwagenkamp onaangekondigd controleren, vindt ook Raad van State

12 november 2014 om 11:56
nl
De gemeente Waalre valt niets te verwijten bij de onaangekondigde controle die ze vorig jaar februari hield op het woonwagenkamp aan de Broekweg. De Raad van State in Den Haag heeft dit woensdag bepaald.
Geschreven door

In maart dit jaar kwam de rechtbank in Den Bosch tot een zelfde uitspraak. Een aantal bewoners van het kamp was hiertegen in beroep gegaan bij de Raad van State.
Gegronde redenenVolgens het hoogste rechtsorgaan van ons land had toenmalig burgemeester Henri de Wijkerslooth gegronde redenen om de situatie op het complex te inspecteren.
De Wijkerslooth was tot de controle overgegaan, omdat sprake zou zijn van een brandgevaarlijke situatie. Onder meer energiebedrijven hadden hem gemeld dat stroomvoorzieningen gebrekkig waren aangelegd. Het doet volgens de Raad van State én de rechtbank niet ter zake dat de bewoners volgens hen nooit zijn bericht over de mogelijke gevaren.
Advies van politie over actieDe rechtsinstanties vonden het verder aannemelijk dat de controle werd meegenomen in een grotere actie op het kamp. De Wijkerslooth had hierover advies gekregen van de politie. Een van de redenen om in actie te komen, was het feit dat de werkelijke situatie op het kamp niet overeenkwam met tekeningen en luchtfoto’s die bij de verleende bouwvergunning hoorden.
De zaak ligt gevoelig, omdat de woonwagenbewoners en het gemeentebestuur lang in onmin met elkaar hebben geleefd. Vooral De Wijkerslooth moest het ontgelden. Verder werden de bewoners in verband gebracht met de brand in het raadhuis van Waalre, in juli 2012.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.