Stijn F, verdacht van witwassen miljoenen euro's gokgeld, ontkent deal met justitie

12 november 2014 om 14:18
nl
Stijn F., oprichter van het Eindhovense online gokbedrijf Bubble Group, ontkent dat hij een deal heeft over strafvermindering in ruil voor verklaringen over medeverdachten. F. is niet van plan om over medeverdachten te gaan praten, laat zijn advocaat Jules van Wijk woensdag weten in een verklaring.
Geschreven door

Stijn F. uit Best en de broers Michel en Maurice G. uit Geldrop en Koewacht in Zeeland worden ervan verdacht dat ze meer dan 100 miljoen euro opbrengst uit online gokspelletjes hebben witgewassen. Er werd volgens het Openbaar Ministerie (OM) gesjoemeld met de prijzen en uitkeringskansen.
Advocaat Jan-Hein Kuijpers van medeverdachte Michel G. vertelde dinsdag tijdens een regiezitting dat aan Stijn F. een deal met strafvermindering is aangeboden.
Deal "De indruk kan ontstaan dat F. bereid zou zijn om te verklaren over medeverdachten, als gevolg van een deal met het OM. Die indruk is onjuist", laat zijn advocaat weten. Op de vraag of er een deal is aangeboden, wil de advocaat nog steeds niet zeggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.