Docent Lyceum Bisschop Bekkers in Eindhoven ontslagen vanwege relatie met leerlinge

12 november 2014 om 17:58
nl
Een leraar (35) van het Lyceum Bisschop Bekkers in Eindhoven is ontslagen omdat hij 'langere tijd' een ongewenste relatie met een leerlinge heeft gehad. Dat heeft de directeur van de school laten weten. Diverse leerlingen van de school zeggen dat het meisje vijftien jaar oud is en dat de leraar natuurkunde doceerde.
Geschreven door

Afgelopen maandag lichtten de ouders van het meisje de school in. Daarop volgde een onderzoek. Een dag later heeft de docent de relatie toegegeven en is hij op staande voet ontslagen. De schoolleiding heeft de politie én de vertrouwensinspecteur van het voortgezet onderwijs ingelicht.
Brief gestuurdInmiddels heeft de school een brief gestuurd naar ouders van de leerlingen. Daarin staat dat de lessen die de ontslagen leraar zou geven gewoon doorgaan onder leiding van een vervanger. Mochten leerlingen het nodig hebben, dan kunnen zij slachtofferhulp krijgen.
Volgens directeur Martin van den Berg werkte de man een aantal jaren op het Lyceum Bisschop Bekkers. De school wil niet vertellen om welke docent het gaat. Ook doet de school verder geen mededelingen meer over de relatie tussen de leraar en de leerlinge.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.