Diefstal tientallen vogels bij onder meer Avifauna: mannen uit Den Bosch en Oss aangehouden

12 november 2014 om 16:37
nl
Twee mannen uit Den Bosch en Oss zijn opgepakt voor de diefstal van vogels bij Avifauna in Alphen aan den Rijn. De politie denkt dat ze mogelijk ook elders in het Westland én in Brabant vogels hebben gestolen. Ze houdt rekening met meer aanhoudingen.
Geschreven door

Op 15 september werden bij Avifauna 36 zeldzame vogels ontvreemd, waaronder toekans, neushoornvogels, kaketoes, kraagpapegaaien, beo's en koningsglansspreeuwen. Volgens de politie moeten de daders uren bezig zijn geweest.
Eén vogel dood, aantal slecht aan toeBinnen twee weken werden de eerste twee vogels opgespoord in Nijmegen, waarna in Den Bosch een zogeheten tok werd aangetroffen. De meeste buitgemaakte vogels werden vorige maand op diverse plaatsen in Den Bosch en Drunen teruggevonden. Eén van de dieren was dood; een aantal was er erg slecht aan toe.
Niet alle dieren waren afkomstig van Avifauna; zeven vogels die zijn meegenomen, zijn zeer waarschijnlijk in het Westland gestolen. Ook vorige week vrijdag werden in Drunen nog vogels teruggevonden.
Beloning nog niet uitgeloofdTijdens het onderzoek van de recherche en de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit werd in Oss een bestelbus beslag genomen, die vermoedelijk bij de diefstal in Avifauna is gebruikt. Voor zover bekend is de beloning die de directie van het vogelpark in het vooruitzicht heeft gesteld, nog niet uitgeloofd.
Er worden nog twaalf Avifauna-vogels vermist en diverse andere vogels die elders zijn buitgemaakt, waaronder witkuifgaaien, vuurkruinbaardvogels en buulbuuls.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.