Ernstig zieke Jayden (6) uit Beek en Donk ontmoet koningin Máxima: 'Mooie haren'

12 november 2014 om 21:51
nl
De ernstig zieke Jayden uit Beek en Donk heeft woensdag koningin Máxima ontmoet. De zesjarige Jayden sprak even met haar en ging met de koningin op de foto. Wat hem volgens vader Raimond direct opviel, waren haar 'mooie haren'.
Geschreven door

De ontmoeting vond plaats in het Stedelijk Museum in Amsterdam tijdens een evenement van Villa Joep, een fonds tegen neuroblastoom. Villa Joep zet zich in om onderzoek naar deze agressieve en zeldzame vorm van kinderkanker mogelijk te maken.
Jayden was uitgenodigd door Villa Joep. De dag stond in het teken van medische ontwikkelingen op het gebied van neuroblastoom. De kinderen die er waren, mochten ondertussen in een andere ruimte tekenen en knutselen. Koningin Máxima bezocht daar de kinderen.
Jayden was volgens zijn vader Raimond erg onder de indruk van die ontmoeting: "Hij vindt lang blond haar heel mooi. Dus Máxima mocht van hem wel bij haar vrienden horen."
InzamelingDe jonge Jayden heeft al zes chemokuren achter de rug en moet voor verdere behandeling naar de Verenigde Staten. Daar is veel geld voor nodig. Zo was er eerder een grote inzamelingsactie. Tot grote vreugde van de Stichting Geef om Jayden gaven daar honderden mensen gehoor aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.