Eén avond dj in plaats van professor in Tilburgs café Studio

13 november 2014 om 02:18
nl
Tilburgse professoren stonden woensdagavond niet voor de collegebanken, maar achter een dj-tafel. Bij café Studio draaiden de Tilburgse professoren muziek om geld op te halen voor het goede doel.
Geschreven door

En dus pompte er eens geen moderne muziek van dj Hardwell of Tiësto uit de speakers, maar wel klassiekers uit de jaren tachtig van U2, Prince en de Eurythmics.
"Behoorlijk wat podiumkoorts, omdat je bij god niet weet hoe je het moet doen, maar gelukkig wat mensen die me konden helpen," vertelt Ilja van Beest, in het dagelijks leven hoogleraar psychologie. Hij draaide veel jaren tachtig. "Het zijn gewoon liedjes die vond ik zelf mooi en meer heb ik er niet over nagedacht."
Toch dansen, ondanks generatiekloofOndanks het generatieverschil kregen de professoren de studenten in café Studio wel aan het dansen. "Het is best oké voor een avond, wel even wennen dat een docent achter de dj-booth staat" vertelt een student Fiscale Economie. "Voor iemand die het nog nooit gedaan heeft, complimenten." Maar iedere avond een docent achter de draaitafel is teveel van het goede: "Op zijn tijd moet kunnen, het past af en toe in ons straatje."
De opbrengst gaat naar Professors for Development, een organisatie die zorgt dat er ook in Liberia les kan worden gegeven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.