Vermeende jihadronselaar eet weer na hongerstaking tegen behandeling gevangenis Vught

13 november 2014 om 17:06
nl
De vermeende jihadronselaar Abou Moussa eet en drinkt weer. Een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zei tegenover het ANP dat er 'geen sprake meer is van een honger- en dorststaking in de penitentiaire inrichting in Vught''.
Geschreven door

Abou Moussa, zijn echte naam is Azzedine C., dronk volgens zijn advocaat André Seebregts sinds dinsdag niet meer. Eerder was de Hagenaar al in hongerstaking gegaan. Hij zit op de 'terroristenafdeling' in de gevangenis in Vught. Volgens Seebregts is C. verzwakt.
'Uitgelachen en vernederd'C. (32) stelt dat hij op de 'terroristenafdeling' onder meer te maken heeft gehad met onnodig geweld als hij bevelen niet snel genoeg opvolgt. Hij wordt naar eigen zeggen uitgelachen en vernederd.
Ook zou hij worden gedwongen een 'Guantanamo'-gevangenenpak aan te trekken. Zonder zo'n pak zou hij niet mogen luchten. Verder beklaagt hij zich erover dat hij over zijn geslachtsdelen wordt gefouilleerd.
C. wordt ervan verdacht mensen te hebben geronseld voor de jihad in Syrië en Irak. Hij wordt beschuldigd van het voorbereiden van 'moord of doodslag met een terroristisch oogmerk' in dat gebied.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.