Vijftig schoonmakers werkten nacht door na brand: ziekenhuis Bergen op Zoom grotendeels in bedrijf

13 november 2014 om 10:05
nl
Een schoonmaakploeg van vijftig personen heeft de hele nacht gewerkt in het Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom na de brand die er woensdag woedde. Donderdagochtend waren rond halfnegen bijna alle afdelingen weer in bedrijf. Alleen de spoedeisende hulp, huisartsenpost en functieafdeling zijn nog buiten gebruik.
Geschreven door

Dat meldde Petra Verdult van de raad van bestuur donderdagochtend. "Er wordt eerst nog gecheckt of alles goed is schoongemaakt, of de rook uit het gebouw is getrokken en of de apparatuur veilig kan worden gebruikt."
Afspraak in ziekenhuisPatiënten die donderdag een afspraak in het ziekenhuis hebben, kunnen daar gewoon terecht als zij woensdag niks van het ziekenhuis hebben vernomen. "Heb je niets gehoord, kun je gewoon komen."
De oorzaak van de brand is nog niet bekend, aldus Verdult. Wel is duidelijk dat de brand is uitgebroken tussen de spoedeisende hulp op de begane grond en de daarop in aanbouw zijnde nieuwbouw.
Brand meesterDe brand brak woensdagochtend rond halfelf uit. De spoedeisende hulp, de huisartsenpost, de ziekenhuisapotheek en aangrenzende afdelingen, waaronder poliklinieken, werden ontruimd. Patiënten en medewerkers werden binnen het ziekenhuis opgevangen. Het sein brand meester werd rond tien over halfzeven 's avonds gegeven.
"We zijn heel erg blij dat niemand persoonlijk letsel heeft opgelopen", blikt Verdult op donderdagochtend terug.
Ambulances naar RoosendaalDe spoedeisende hulp van het Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom zal in elk geval tot maandagmorgen dicht blijven. Ambulances brengen patiënten naar het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal. Mensen die zelf voor eerste hulp naar het Lievensberg komen, worden volgens Verdult gecheckt of ze ter plekke toch kunnen worden behandeld of dat zij eveneens naar het ziekenhuis in Roosendaal moeten.
Het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal en het Lievensberg ziekenhuis Bergen op Zoom gaan per 1 januari 2015 samen verder onder de nieuwe naam 'Bravis ziekenhuis'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.