Premie basisverzekeringen van zorgverzekeraar CZ in Tilburg stijgt in 2015 met bijna vijf procent

13 november 2014 om 09:47
nl
Zorgverzekeraar CZ in Tilburg verhoogt de premie voor de basisverzekeringen met ongeveer vier en een halve euro per maand. Dat is een stijging van bijna vijf procent. CZ heeft dat donderdag bekendgemaakt.
Geschreven door

Klanten betalen in 2015 voor een CZ Zorg-op-maatpolis 100,50 euro. De premie voor de tweede natura basisverzekering van CZ, de CZ Zorgbewustpolis, komt volgend jaar uit op 97 euro.
Goedkopere naturapolisHet prijsverschil tussen de twee polissen zit hem in de lagere vergoeding die klanten met de goedkopere naturapolis krijgen als ze naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaan.
Ook de beperkte keuze van eigen risico's en digitale communicatie met CZ en een verplichte automatische incasso drukt de prijs.
Miljoenen uit eigen reservesDe zorgverzekeraar zegt de premiestijging te hebben beperkt door ruim 425 miljoen euro uit haar reserves in te zetten. Klanten zouden anders bijna zeventien euro per maand duurder uitgeweest zijn.
Het afgelopen jaar verlaagde CZ de premie van de basisverzekering. Een verhoging is in 2015 nodig omdat werkgevers de afgelopen jaren een te grote bijdrage hebben betaald en dit nu rechtgetrokken wordt.
Stijging zorgkostenOok de overheveling van een deel van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet  en de zorgkosten die nog steeds stijgen, spelen mee.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.