Philips opent nieuwe fabriek in Best

13 november 2014 om 10:27
nl
Philips opent donderdag een nieuwe fabriek in Best. De fabriek wordt in gebruik genomen voor het ombouwen en naar de huidige standaarden brengen van gebruikte medische beeldvormingssystemen.
Geschreven door

Het gaat om röntgensystemen, MRI- en CT-scanners en interventionele röntgensystemen voor het Diamond Select-programma van Philips. Via dat programma wordt gebruikte apparatuur omgebouwd tot ‘als nieuwe’ systemen met volledige garantie.
Voordelen“We hopen de wereldwijde economie verder op weg te helpen naar duurzame groei op langere termijn”, laat topman Frans van Houten weten in een persverklaring. Volgens Philips kan de gezondheidszorg met de opening van de fabriek in Best optimaal profiteren van zowel financiële als milieuvoordelen.
Door onderdelen te vervangen en software bij te werken, voldoen apparaten volledig aan de huidige behoefte van klanten. Philips geeft ook een garantie op de apparaten die volgens het concern 'als nieuw', zullen zijn.
VerplaatstPhilips verwacht in de komende jaren een groeiende vraag naar gereviseerde systemen. Het concern begon in 1989 al met het reviseren van medische apparatuur. Tot nu toe gebeurde dat in een aparte vestiging in Veldhoven. Die activiteiten worden nu verplaatst naar Best. Volgens het bedrijf heeft het geen directe gevolgen voor de werkgelegenheid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.